Megdöbbentő: ezért veszik le titokban a házaspárok a jegygyűrűjüket





A sírig tartó szerelmet is háttérbe lehet szorítani, ha cserébe ingyen koktélt kapunk, megúszunk egy gyorshajtási bírságot vagy esetleg fel akarunk szedni valakit egy bárban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.17.
elképesztő trükkök

Érdekes felmérést készített a Whisper nevezetű applikáció: arról kérdezte felhasználóit, hogy milyen okból szoktak hosszabb-rövidebb időre megválni jegygyűrűjüktől. A névtelenség homályába burkolózó házasok pedig egészen meglepő indokokkal magyarázták, miért szokták párjuk tudta nélkül levenni a karikagyűrűt – írja a Daily Mail.

 

(Fotó: Pixabay)

A csinos, fiatal feleségek körében igen gyakori eset, hogy mikor a férjük nélkül mennek egy bárba, leveszik a gyűrűjüket – abban a reményben, hogy más férfiak így meghívják őket egy-egy ingyen koktélra, hiszen szingli, randiképes nőnek hiszik őket. De a diszkókba is szívesen járnak gyűrű nélkül a feleségek, mondván: egy kis ártatlan flört nem árt senkinek, viszont az önbizalmukat jelentősen növeli, hogy láthatják, még mindig vonzónak találják őket az idegen férfiak. Volt, aki ennél is továbbment: autójával túllépte a megengedett sebességet, de abban bízva, hogy egy egyedülálló, gyámolításra szoruló női sofőrön megesik az igazoltató rendőrök szíve, gyorsan levette a gyűrűjét – és megúszta a bírságot!

A gyűrűhöz kötődő fóbiák sem ritkák: az egyik felhasználó attól rettegett, hogy a gyűrűje pont abban a pillanatban fog lecsúszni az ujjáról, mikor vécén van, ezért inkább minden alkalommal leveszi a gyűrűt a mosdóba menet előtt. Hozzá hasonlóan egy feleség a mosodába menet hagyja mindig otthon a gyűrűjét, mert attól tart, egyszer a tiszta, nedves ruhák között bukkan rá a sérült ékszerre. Egy másik felhasználó rúdtáncot tanít, és egy bárban dolgozik – ő azért veszi le munka közben a gyűrűjét, mert aggódik, hogy megszólják, ha tudják, hogy házasként ilyen módon keresi a kenyerét. Sokan a gyűrű épségét óvva veszik azt le munka vagy éppen takarítás közben.

Természetesen sokan vannak, akik a házasságukban való csalódásuk miatt nem hordják a gyűrűjüket: az összetartozás és szerelem jelképe csak arra emlékezteti őket, hogy rossz döntést hoztak. Egyik felhasználó azt írta, ő a gyűrűje nélkül úgy érzi, mintha még mindig szabad lenne, és nem egy olyan házasságban vergődne, aminek már rég nincs semmi értelme.

A vezető ok azonban a megcsalás: a legtöbb házasságban élő ember akkor rejti el a karikagyűrűjét, ha éppen fel akar szedni valakit egy bárban, koncerten vagy üzleti úton – így ugyanis a tapasztalataik szerint sokkal könnyebb félrelépni.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás