Hogyan válasszunk mobiltelefont karácsonyra? Segítünk





Ahogy a mobiltelefonok sem egyformák, így az igényeink is különbözőek. A rengeteg extrával felszerelt divatos okostelefonoktól az egyszerűbb típusokig számos márka között nézelődhetünk a maxapro.hu-n, ahol a vadiúj készülékek mellett használt mobilokat is remek áron vásárolhatunk. A közelgő ünnepek előtt érdemes inkább online beszerezni a nekünk minden szempontból tetsző mobilt. (x)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.18.
mobiltelefon

Az alábbiakban ezeket a fontos tényezőket foglaltuk össze a Maxapró ajánlásával.

Mennyire fontos az ár?

Igen fontos tényező, főleg így karácsony előtt! Nem beszélve arról, hogy a jelenlegi helyzetben árérzékenyek vagyunk és először azt kell eldöntenünk, hogy milyen árkategória között keresgéljünk, utána pedig jöhet maga a márka. Az iPhone és a Samsung brandek nem tartoznak a legolcsóbb árkategóriába, viszont nem kell egyből iPhone 11 Pro Dual (350.000 Ft) vagy Samsung Galaxy S20 FE (230.000) készülékeket venni. Ráadásul a Samsung-on belül számos középkategóriás vagy olcsóbb (50 – 60.000 Ft) telefont is találhatunk. Az árskála végén pedig olyan márkákat találhatunk, mint a Huawei, Nokia, a Honor és a Motorola.

Melyik a legjobb mobiltelefon számunkra?

Érdemes először egy „listát” készíteni, hogy mik a legfontosabb tényezők, amelyek alapján megvehetjük a kívánt mobiltelefont. Kell-e nagy képernyő? Mennyire fontos a kamerafelbontás, illetve milyen gyakran használjuk fotózásra a telefonunkat? Munkához, utazáshoz, vagy csak hétköznapi használathoz fogjuk használni? Fontos-e nekünk az 5G?

Melyik operációs rendszert részesítjük előnyben?

Az ár mellett talán az egyik legfontosabb kritérium a megfelelő operációs rendszer kiválasztása. Android és az iOS rendszerekről beszélhetünk. Mindkettő gond nélkül használható és számos applikációt, illetve játékot támogat. Természetesen van lehetőség váltani a két rendszer között, viszont mindegyiknek megvan a maga sajátossága. Az egyszerűségét tekintve az Android platform a legjobb: egy hétköznapi USB kábellel átvihetjük a mobiltelefonra adatainkat és fordítva. Az iOS-nél ott az iCloud vagy az iTunes viszont az adatátvitel nem olyan egyszerű, főleg, ha nem minden eszközünk fut ezen a platformon. Az Android további előnye, hogy itt többféle márka és gyártó között is válogathatunk, az iOS esetében csak és kizárólag Apple-termékek jöhetnek szóba. Ugyanakkor, ha már használunk MacBook-ot vagy iPad-det, akkor valószínűleg egy iPhone lesz a leghasznosabb készülék számunkra.

Az akkumulátor élettartama

Korábban a legtöbb mobiltelefont kivehető aksival hozták forgalomba. A legújabb márkák mindegyike csak a szervízben cserélhető, ezért is fontos jól megfontolni, hogy mennyire kell a nagyobb kapacitású készülék. Az úgynevezett „mAh besorolás” (pl.:3000, 3500, 4500) nagyjából előirányozza, hogy milyen készüléket vegyünk, illetve mire szeretnénk használni az okostelefont. A kapacitást tehát nagymértékben befolyásolja a képernyő mérete, a felbontás, valamint maga a szoftver. Ezért nem érdemes leragadni a számoknál.

Egyéb kritériumok

A fentiek mellett sokan még a belső tárhelyet is fontosnak tartják. Az Android esetében bármilyen alaptárhelyű mobiltelefon MicroSD kártyával bővíthető, ezzel szemben az Apple telefonjai nem tartalmaznak ilyet. Itt már rögtön nagyban kell gondolkodnunk (pl.: 64 gigabyte vagy 128 gigás készülékek.) Hasznos lehet a vízállóság is, ennek a legjobb módja, ha üvegfóliát teszünk az okostelefonra, még akkor is, ha eleve víz-por, vagy cseppállónak készíti a gyártója.

(x)





Ezeket olvastad már?
Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás