A Bors értesülési alapján egy két Michelin-csillagos séfnek köszönhetően kiderült a KFC-ben kapható isteni csirkék titka. Egy angol műsorban próbáltak rájönni az étteremlánc titkos receptjére, amit 1980 óta készítenek pontosan ugyanúgy, de eddig még senkinek nem sikerült megfejtenie a hozzávalók pontos mivoltát és arányát. Az adásban azzal kísérleteztek, hogyan is készül valójában a különleges bunda, amit mindenki jól ismer.

Nagyon úgy tűnik, hogy végre fény derült a nagy titokra.

Ezzel a recepttel nemcsak a fűszerkeveréket sikerült megfejteni, de a csirke elkészítési módját is.

Hozzávalók:

  • 4,5 g fekete bors
  • 7,5 g fehér bors
  • 20 g fokhagymapor
  • 1 g szárított oregánó
  • 2 g pirospaprika
  • 20 g kukoricaliszt
  • 12 g cukor
  • 1 g szárított kakukkfű
  • 3 g zellersó
  • 10 g mustárpor
  • 3 g gyömbér
  • 15 g hagymapor
  • 1 g szárított bazsalikom
  • 5 g Cayenne
  • 11 g só

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, alaposan forgassuk meg a keverékben a választott csirkerészeket, süssük ki forró olajban és máris készen van a KFC-s csirke.