A random látogatáskor a Pizza Manufakturában óriási a sürgés-forgás. Ketten-hárman pörögnek a pult túloldalán, szemünk láttára gyúrják a pizzatésztát, nyújtják, kerülnek rá a különböző feltétek, majd be a sütőbe, ki a sütőből, és be a dobozba elszállításra, vagy megy az asztalra helyben fogyasztásra. Röpködnek a rendelésszámok, melyik készült el, közben veszik fel az újabb rendeléseket.

Pörög a rendelés, frissen készülnek a pizzák Fotó: Fodor Erika

Látszólag egy olajozottan működő futószalag-gyártásról van szó, az embernek mégsem ez az érzése támad, míg figyeli a munkafolyamatokat, miközben nagyokat kénytelen nyelni az őt folyamatosan rohamozó ínycsiklandónál ínycsiklandóbb illatok hatására.

Forrón a sütőből Fotó: Fodor Erika

Hát persze, ez a Pizza Manufaktura, benne van a nevében is, hogy kézzel készítik a pizzát – vélhetően szívvel-lélekkel is, ezért ilyen az íze is.

Rengeteg ruccolával! Fotó: Fodor Erika

A menüben háromféle méretű (típusonként többfajta ízesítésű és fantázianevű) pizza létezik. A Basic 1900 forintért, a More 2400-ért és a Royal 2600 forintért kapható.

A szemünk előtt készül a pizza Fotó: Fodor Erika

Természetesen innivalóval is szolgálhatnak a víztől és szódától a COLA-termékeken és sörön át az almalé- és almafröccsváltozatokig mindennel. Desszertként a klasszikus tiramisut kínálják – jó kis befőttesüvegben, és az is csak nyolcszáz.