– Száz marhánk van, ebből negyvenet fejünk. Negyven hízót tartunk. Ezek az állatok adják a hús- és tejtermék-alapanyagokat, amit családi vállalkozásban a feleségemmel, a fiammal, és a sógorral dolgozunk fel – tudjuk meg Bakos Attilától.

Bakos Attila őstermelő (Fotó: A szerző felvétele)

Az őstermelő friss árui kedd délelőttönként a Böszörményi úton, a XII. kerületi önkormányzat előtti termelői piacon, csütörtökönként a János kórháznál, péntekenként a svábhegyi Diana parkban, szombatonként a XXII. kerületi Vencel kertben és az érdi termelői piacon érhetők el.

Érlelt sajt (Fotó: A szerző felvétele)

Gomolya (Fotó: A szerző felvétele)

Aki szereti a tehéntejből készített házi sajtokat, a gomolyától a parenyicán át érett sajtokig, igazi zsíros-krémes túróra vágyik, ugyanilyen tejföllel vagy joghurttal, nem beszélve a vajról, az mindenképpen látogasson el valamelyik helyszínre!

Füstölt kolbász, szalonna (Fotó:A szerző felvétele)

Friss házi túró (Fotó: A szerző felvétele)

Ami a húspártiakat illeti, számukra is ajánlott megkóstolni a Bakos-féle marha–sertés-kolbászt, vagy a szarvasszalámit, de a kenyérszalonna-, disznósajt- és frisshús-kínálat is megér egy próbát.

Parenyica (Fotó: A szerző felvétele)

Vigyázat, függőségveszély esélyes!