RETRO RÁDIÓ

Ezt az ínycsiklandó feketeribizlis Pavlovát te is elkészítheted egyszerűen





Egy szó szerint csupahab süti, nagyon egészséges gyümölccsel, amit gluténérzékenyeknek, de akár tejfehérje-allergiásoknak és cukorbetegeknek sem kell kihagyniuk.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.03.05.
Feketeribizlis pavlova

A Pavlova-torta eredetileg liszt nélkül készül, tehát a gluténérzékenyek is fogyaszthatják anélkül, hogy bármivel ki kellene váltani a búzalisztet. Mi most olyan receptet ajánlunk, hogy a „mindenevők”, de a kristálycukor- és tejtermékmentesen táplálkozók is egyaránt élvezhessék ezt az édességet, amelyet még a tavaly nyáron eltett feketeribizli ízével és színével bolondítunk meg.

A színe, íze is csábító - mentes verziókban is (Fotó: Sáfár Tibor)

Hozzávalók

A tejszínhab előtt (Fotó: Sáfár Tibor)

6 tojás fehérje

20-25 dkg cukor (vagy eritrit)

(cukorbetegeknek feleennyi nyírfacukor, és a másik fele helyett kókusz-vagy mandulaliszt)

mokkáskanál sütőpor (kihagyható)

3 dl habtejszín (növényi tejszín)

fél kg kiolvasztott feketeribizli

 

Elkészítés

Feketeribizlis Pavlova ( Fotó: Sáfár Tibor)

Tojáshabalap

A fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukor fokozatos hozzáadásával folytatjuk a habverést. Ha a diabetikus változatot készítjük, akkor ez után tortalapáttal egyenletesen beledolgozzuk a kókusz- vagy mandulalisztet, sütőport. A masszát kivajazott kapcsos tortaformába öntjük. Ezt a sütit légkeveréssel 150 fokon sütjük, amíg a piskótához hasonló nem lesz, csak lágyabb. Hagyjuk kihűlni.

Töltelék

A gyümölcs fele mehet a habtésztára (Fotó: Sáfár Tibor)

A formából kiszedett habtortára rászórjuk a feketeribizli felét, erre ráhalmozzuk a felvert tejszín vagy növényi habot. A tetejére jöhet a másik fele a gyümölcsnek.

Feketeribizli - hab alatt, hab felett (Szerző felvétele)

Tuti Tipp

Pavlovát akkor érdemes készíteni, ha összegyűlt a hűtőben egy adag tojásfehérje, mert a tésztához csak arra van szükség.

 

+1 Tipp

Ne hagyjuk kárba veszni a gyümölcs levét ( Fotó: Sáfár Tibor)

A feketeribizlivel szórt torta tetejét még locsolgassuk meg a kiolvadt feketeribizli levével, amely csodálatosan megszínezi a fehér habot.

 

Feketeribizli

Még fagyasztásból felengedve is ütős (Szerző felvétele)

Ennek a gyümölcsnek a fogyasztása – azon túl, hogy nagyon finom – C-vitamin-bomba volta miatt is kifejezetten ajánlott, különösen ilyenkor tavasz kezdetén. A feketeribizlit gyógygyümölcsnek is nevezhetnénk jótékony élettani hatásai miatt. Az érett bogyók dúskálnak az antioxidáns hatású, szabadgyökfogó színanyagokban. Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. Ebből a szempontból veri az összes többi piros bogyós gyümölcsöt.

 





Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás