RETRO RÁDIÓ

Túlnőtt rajtad a saját egód? Így vegyél vissza belőle





Az ego nem egy rossz dolog, valójában fontos célt szolgál. Persze csak akkor, ha az ember nem esik túlzásba…



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.02.
tükörkép

Az ego az a részed, amely megvéd másoktól, ahelyett, hogy összekötne velük. Lehetővé teszi ugyanakkor, hogy egyedi szemszögből érzékeld a világot. Ha viszont valakit az egója vezérel, akkor versenyszempontból méri önmagát. Ha te is így teszel, akkor valószínűleg gyakran törekszel arra, hogy erősebb, okosabb, gazdagabb és jobb legyél másoknál. Mutatjuk, mit tehetsz, ha kordában tartanád ezt a tulajdonságot.

Fotó: Shutterstock

Először is ne feledd, hogy senki sem tökéletes. Az ego gyorsan rámutat mások hibáira… Amikor mások cselekedeteit ítéled meg, emlékezz, te is követsz el hibákat, és értékeled, ha az emberek ennek ellenére szeretnek. Semmi sem bosszantóbb egy egovezérelt ember számára, mint egy másik ilyen típusú személy. Még ebben a helyzetben is megőrizheted hidegvéred, ha tudatosítod magadban, hogy az egovezérelt személyek gyakran félelemből vagy fájdalomból cselekednek. Versengő természetüket jellemzően a külvilágban észlelt veszélyek vezérlik.

Sorold fel azokat a dolgokat, amelyek a legfontosabbak számodra az életben. Gondold át, mire szeretnél visszatekinteni, amikor már idős leszel. Azok az eredmények és tapasztalatok, amelyekre vágysz, valószínűleg sokkal erősebben rezonálnak önmagaddal, mint az egóddal. Ne felejts el hálásnak lenni! Az ego azzal foglalkozik, amije nincs, de a hála gyakorlása emlékeztet arra, hogy körül vagy véve támogatással. Az is segíthet éned megőrzésében, ha visszagondolsz arra az időre, amikor valaki megmutatta, hogy igazán szeret téged.

Segíts valakinek, aki nálad kevésbé szerencsés. Szerető természeted azt akarja, hogy mindenki nyerjen. Érzelmekkel teli oldalad úgy is visszanyerheted, ha hosszan megölelsz valakit vagy ha meditálsz. Vitatkozol és versengsz még mindig? Gondold át, a másiknak miért lehet igaza! Miért lehet jó, ha ő „nyer” helyetted? Ezzel a gondolatmenettel kapcsolatba léphetsz egy másik személy nézőpontjával, ahelyett, hogy elszakadnál tőle.





Ezeket olvastad már?
Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás