RETRO RÁDIÓ

Dresszkód a súlyzók világában, mutatjuk az etikettet





Az edzőtermi öltözködésben az első a praktikusság, de természetesen ott is vannak divatirányzatok. Arra azonban figyeljünk, hogy nem vehetünk fel bármit, amit szeretnénk.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.11.11.
fitnesz öltözködés etikett

Idén nyáron futótűzként terjedt el a közösségi felületeken Gabi Goddard színésznő története, akit elküldtek egy edzőteremből, mert „túl sokat mutatott magából”. Instagram oldalára feltette azt a teljesen átlagos edzőszettet - a szürke biciklis nadrágot és a fekete topot - ami sértette egy iskolás csoportot felügyelő tanár erkölcsi értékrendjét. A pedagógus szerint Gabi rövidnadrágja túl kihívó volt a tanulók számára.

Meztelen felsőtesttel tilos!

Az edzőtermekben és a fitneszközpontokban nincs mindig dresszkód, sok helyen lazán kezelik az öltözködési szabályokat. Érdemes azonban erre rákérdezni, mert néhány tornaterem szigorúbb előírásokkal rendelkezik, vagy saját öltözködési szabályzatot ír. Például Amerika egyik legnagyobb crossfit terme a Crossfit Hilliard egyik tulajdonosa, azt vezette be, hogy senki nem veheti le a pólóját edzés előtt, közben és után sem, a nők pedig nem viselhetnek rövidnadrágot az edzőterem területén.

Az izom ruhában is látszik

Benei Balázs személyedző óráin is vannak öltözködési szabályok.

– Azt szoktam mondani, mindenki abba jöjjön, amiben kényelmesen és biztonságosan tud dolgozni úgy, hogy egy alapvető mozdulat sorozatnál ne történjen öltözködési baleset, vagyis ne szakadjon szét a túl kicsi, feszes nadrág, vagy ne mutasson sokat a felső. Azt kértem a vendégeimtől, hogy ne csak egy sportmelltartóban jöjjenek edzeni, hanem vegyenek rá egy pólót, vagy bővebb trikót – sorolta a szakember. – Zártabb felsőkben vagy például thermo felsőkben is nagyon szépen látszik minden izom, ami mozog, vagy éppen a hiányosság is észrevehető, amin még dolgozni kell – tette hozzá Balázs, aki elmondta lapunknak, hogy nála még nem volt semmi probléma a dresszkóddal kapcsolatban a vendégei körében.

Amit semmiképp ne viseljünk

100% pamutruha: a pamutruha edzés közben vizes törölközővé válik, hiszen az izzadtság minden cseppjét magába szívja.

Kopott cipők: van egy általános szabály, hogy nagyjából 400 kilométer után cserélnünk kell futócipőnket. Ennyi lefutott kilométer után a cipő talpa elkopik, kinyúlik.

Ékszer: Ha félünk ékszereinek az öltözőben hagyni, hagyjuk inkább otthon. Minden ékszer edzés közben kényelmetlen, és veszélyes is lehet. A nyakláncok futás közben összeakadhatnak a fülhallgatóval, és folyamatosan az arcba csapódhatnak.

Smink: A sminknek megvan a helye és ideje de ez nem az edzőterem. Amikor izzadunk, a szennyeződés és az olaj felhalmozódhat a smink alatt, ami bőrproblémákhoz vezet.

Ezek a legmenőbb sportos trendek

Lezser aktív viseletManapság olyan termékeket keresünk, amelyek több funkciót is ellátnak, amikor a nadrág nem csak egy nadrág, amiben elmehetünk edzeni, hanem otthoni pihenésre, vagy bevásárlásra is alkalmas. A Barre-to-Bar növény felsők erre tökéletesek

A zöld az új feketeA sportruházatban a zöld tényleg az új fekete – és itt a környezetbarát termékeken van a hangsúly. A fenntartható darabokkal nem csak a környezetet védjük, hanem olyan ruházatot vásárolunk, amelyeket hosszú élettartamra terveztek.

Őszi színek és állatmintákMintákban és színekben idén az egzotikus állatminták, a pasztell, és a föld tónusú színek állnak a dobogón. A Nike, a Varley és a PE Nation végeláthatatlan földi színkavalkáddal rendelkezik, a lágy zöld árnyalatoktól a katonai olívaolajig. Az egzotikus állatminták szinte mindenhol ott vannak már, így hamarosan az edzőtáskákba megtalálható alapdarabok egyike lesz.

Retro Tombol a 90-es évek stílusa. Adjunk az edzéshez igazi 90-es évekbeli túlméretezett pulcsikat, színes széldzsekiket vagy klasszikus stílusú tornacipőket. A DKNY High Logo 9” Bike Shorts, a Nike Air Max 2000 vagy például Puma Shift Packable Jacket remek választás.





Ezeket olvastad már?
„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

"Ez egy abszolút új gondolat" - elárulta a szakember: helyes táplálkozással befolyásolhatjuk a HPV-vírus kimenetelét

"Ez egy abszolút új gondolat" - elárulta a szakember: helyes táplálkozással befolyásolhatjuk a HPV-vírus kimenetelét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás