RETRO RÁDIÓ

A géllakk letaszította a trónról az épített műkörmöt





A géllakk úgy tűnik, átvette az uralmat a szépségiparban a kezeink fölött. Az épített műkörmök ideje lejárt, bár – ahogy Emőke, a Villámmanikűr tulajdonosa mondja – életében egyszer minden nő kipróbálja. A szakember a Metropolnak az idei ősz legsikkesebb lakkozási stílusairól mesélt és arról, hogy milyen egy jó manikűrös?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.10.
szépség

„Gyakran beugrik egy szín, vagy egy forma, amikor egy vendég kezén dolgozom, de csak akkor javaslok neki bármit is, ha érzem, hogy nyitott rá. Nem szabad tolakodónak lenni” – magyarázta lapunknak Emőke, aki 9 éve van a szakmában. „Mi, aki a szépségiparban dolgozunk, egy kicsit lélekgyógyászok is vagyunk, hiszen nálunk van idejük a nőknek önmagukra hangolódni. Sokan kiöntik a szívüket, és persze szívesen meghallgatok mindenkit, de nekem az a sikerélmény, ha átbillentem a rosszkedvén a vendéget, és mosolyogva áll fel. Szerintem a mai világban a kozmetikus, a fodrász vagy a körmös nem luxus, mindenki megérdemel ennyi kényeztetést.

Emőke, a Villámmanikűr tulajdonosa az idei ősz legsikkesebb lakkozási stílusairól mesélt Fotó: Metropol/KB

20–30 perc is elég

Gyakran a nőknek pont önmagukra nincs idejük. „Ezért találtam ki a villámmanikűrt, hiszen családanyaként a saját bőrömön tapasztaltam, hogy milyen nehéz időt szakítani a körömápolásra. A villámmanikűrre bármikor be lehet ülni, egyszerre két kolléganőm dolgozik, és mivel 20–30 perc alatt manikűrrel és géllakozással együtt elkészülünk, nem kell sokat várni” – árulta el Emőke. „Persze adok egy hétre előre is időpontot, de van olyan is, hogy azonnal le lehet ülni nálunk.”

A géllakk hihetetlen sebességgel hódította meg a a körömdivatot Fotó: Metropol/KB

Nem mindegy, hogy valaki reszel vagy reszelget

Emőke számos tanítványt indított már útjára, folyamatosan neveli az utánpótlást. „A körmözés ugyan trendi szakma, de komoly koncentrációt igényel, és bizony fizikai munka is, hiszen órákat töltünk görnyedve az asztal fölött. Azt szoktam mondani, hogy a divatot nem követni kell, hanem csinálni. Vagyis mindegy, hogy a mandula alakú forma a trendi, vagy a széles köröm, a vendég személyiségét, de még a foglalkozását sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Az újonnan belépő kolléganők először Emőke kezén mutatják meg, hogy mit tudnak. „Ilyenkor azt figyelem, hogy a szakmai fogások ismerete mellett mennyire képes valaki ráhangolódni a vendégre. Folyamatosan fogadok pályakezdőket is, hiszen ez a szakma a gyakorlatban tanulható meg, de nem mindegy, hogy valaki reszel vagy csak reszelget” – mondta Emőke, akinek a Lurdy Házban található „miniszalonjában” mindig nyílik lehetőség a fiatal körmösöknek.

Itt van az őszi trend

„A géllakk hihetetlen sebességgel hódította meg a a körömdivatot, bár az is igaz, hogy minden tini kipróbálja legalább egyszer az épített körmöt” – osztotta meg velünk tapasztalatait Emőke. „A nagy, hegyes körmök ideje ennek ellenére leáldozott, a finom, kecses formák tarolnak. Az őszi színek már jelen vannak, a piros, a tégla, a bordó, a barna, a zöld és a mustár. Bátran kísérletezzünk, hiszen az is nagyon elegáns tud lenni, ha variáljuk a színeket.”

Milyen a jó körmös?

  • Türelmes, hiszen emberekkel foglalkozni néha nehéz.
  • Rugalmas és kitartó, mert a vendégkör kiépítése nem 1–2 hét.
  • Jól kommunikál, de tud hallgatni is.
  • Folyamatosan képezi magát, hiszen a trend állandóan változik.
  • Jó alapanyaggal dolgozik, hiszen rossz alapanyagokkal mindent el lehet rontani.




  • Ezeket olvastad már?
    Hihetetlen, de igaz! Ezek a szettek nemcsak csinosak, szerencsét is hoznak

    Hihetetlen, de igaz! Ezek a szettek nemcsak csinosak, szerencsét is hoznak

    Ne költs egy vagyont jelmezre! Így oldd meg a szekrényből menőn a farsangi buliszettedet

    Ne költs egy vagyont jelmezre! Így oldd meg a szekrényből menőn a farsangi buliszettedet

    Itt a csúnya pulcsi szezon: elképesztő az idei felhozatal!

    Itt a csúnya pulcsi szezon: elképesztő az idei felhozatal!

    2023 tavaszán könnyed és derűs lett a magyar divat

    2023 tavaszán könnyed és derűs lett a magyar divat

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás