A két véglet között- vagyis aki csak ünnepnapokon használ dezodort, és aki parfümcsíkot húz maga után – létezik az arany középút, ahol az ápoltság nem piperkőcség és ahol a szakállnak is lehet jó illata. Nézzük, mikor esnek túlzásba a teremtés koronái, és mi az, ami a minimum a szépségápolás terén náluk is.

Ami már túl sok

Szoláriumhuszárok – A férfiaknál ugyanaz a bűvös szó, mint a nőknél: mértékletesség. A sárgára vagy csokibarnára szolizott bőr, bármennyire is kigyúrt test viseli, nem csak ciki, de egészségtelen is. A barnító testfújást pedig kerüljük el, mert megfogja az ing nyakát és nagyon kiábrándító.

Illatcsászárok – Ne a parfüm viseljen téged, te viseld a parfümöt! Örök érvényű igazság, hiszen a parfüm nem dezodor.

Jó lesz a barátnőmé is! – Nem, nem lesz jó a barátnő arckéme, bármennyire is száraz egy férfiember arcbőre! A hidratálás persze fontos, de vannak férfibőrre való krémek, és azokat egyáltalán nem kellemetlen használni.

Ívelt szemöldök – Azzal nincs semmi baj, ha valaki formálja és pár különálló szőrszálat kiszed, de jó tudni, hol a határ. Az ívelt szemöldököt hagyjuk meg a hölgyeknek.

Ne a parfüm viseljen téged, te viseld a parfümöt! Fotó: Shutterstock

Ami ajánlott

Hidratált bőr – Érdemes egy kozmetikussal vagy bőrgyógyásszal konzultálni és az ő javaslatára arckrémet választani. A férfiak bőre ugyanis másképp és mástól pirosodik, mint a nőké. Az ápoltsághoz azonban hozzá tartoznak a krémek, nem csak az arcon, de a könyökön és a térdeken is, ahol gyorsan meg tud keményedni a bőr.

Manikűr, pedikűr – A nők két dolgot biztosan lecsekkolnak egy pasin: a cipőjét és a kezét. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a körmök rendben legyenek: legyen visszavágva, legyen tiszta és ne legyen repedezett a kézfej. A bőrkeményedés a sarkon nagyon kiábrándító tud lenni, a nők fél szemmel ezt is megnézik.

Ápolt szakállCsak a Mikulásnak áll jól a kócos szakáll! Az igazi férfinak ápolt a szakálla, nincs dohányszaga és vissza van vágva. A borosta is úgy szép, ha hanyagul rendezett. A szakáll és a borosta helyes kezeléséről pedig itt olvashattok részletesebben.