Szintén megfigyelhető, hogy a magas konkurencia miatt a takarítás árai csökkentek. Magyarországon a világjárvány elleni küzdelem következtében március eleje óta 1,5-szeresére nőtt a távértékesítési szolgáltatások iránti kereslet. Erről esik szó a Qjob.hu szolgáltatás üzeneteiben is, ahol oktatókat és egyéb szakembereket keresnek.

Fotó: Shutterstock.com

A vállalat megjegyezte, hogy mind a szolgáltatók, mind pedig a szolgáltatást igénylők száma növekedett az utóbbi időben.A szolgáltató adatai szerint, márciusban a „Javítás és építkezés” kategóriában szereplő mesterek száma harminc százalékkal, a „Takarítás és háztartásbeli segítség” rubrikába tartozó szakemberek száma pedig duplájára nőtt az előző hónapokhoz képest.

A Szolgáltató arra is rávilágít, hogy megnövekedett a kereslet a vízvezeték-szerelők, villanyszerelők, valamint azon segítők iránt, akik bútorok összeszerelésével és javításával, ablakjavítással foglalkoznak, továbbá a biztonságtechnikai rendszerek telepítésével foglalkozó szakemberek iránt (kamerás megfigyelés, riasztó).

A takarítók iránti kereslet ebben a hónapban 30% -kal nőtt az előzőhöz képest. A cég a kialakult helyzetet azzal magyarázza, hogy a legtöbb ember a kijárási korlátozások miatt sokkal többet tartózkodik otthon, ezért úgy döntöttek, hogy elvégzik a hosszú ideje halogatott dolgokat.

Ezen felül az online tanárok is sokkal felkapottabbakká váltak, az ügyfelek 66% -a választotta a digitális oktatás lehetőség egyikét a múlt héten. Budapesten magas az angol nyelv, matematika, valamint történelem távoktatás a legnépszerűbb.

Ha korrepetálás érdekel, akkor simán találsz egy jó tanárt a Qjob.hu oldalán. Hozz létre egy feladatot és válassz egy tanárt!

A Qjob.hu azt is megfigyelte, hogy az elmúlt 2 hónapban a honlap felhasználói kétszer gyakrabban vették igénybe a „Szépségápolás és egészség” kategóriában a szolgáltatásokat, különösen a fodrászok, valamint a manikűrösök és pedikűrösöket keresték.(X)