8 csodás kis település Budapesttől egy karnyújtásnyira





Budapesttől csupán egy karnyújtásnyira meseszép kis települések terülnek el, induljunk akár a Szentendre, a Budai-hegység, a Pilis, vagy a Dunakanyar irányába. A városi nyüzsgésből gyorsan kiléphetünk a Budapest környéki településeket meglátogatva, akár autóval, akár tömegközlekedéssel is könnyedén elérhetőek a csodás tájak. A Metropol most 8 csodás kis települést ajánl olvasóinak!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.22.
utazás vénasszonyok nyara kirándul Budapest Budapest környéke kirándulás

Leányfalu

Leányfalu a Dunakanyarban, Szentendre és Tahitótfalu között fekszik, Budapesttől belvárosától csak 25 kilométerre. Leányfalu kiemelt üdülőterület, a Duna-Ipolya Nemzeti Park része. A fürdőt még egész szeptemberben élvezhetjük, a termálvizes medencéket pedig akár a téli hidegben is! Kerékpárútja az egyik legszebb Duna-parti szakasz.

Nagykovácsi

A Budai-hegység oldalában találjuk a festői Nagykovácsit, ami igazi átmenet a szép kis falu és a kisváros között. A Szénásokban tett kirándulások ideális pihenőhelye lehet a település, ahol megannyi pompás vendéglátóhelyet találhatunk, a Teleki–Tisza-kastély is itt található.

Kóspallag

A Börzsönyben bújik meg ez a pici település a Fekete-hegy, a Szép-bérc, a Kopasz-hegy és az Alsó-hegy által körbezárt Kóspallagi-medencében. Nagyon sok csodálatos túrázóhely van a környékén, ahol hatalmas tölgyek és bükkök árnyékában sétálhatunk, és akár a gazdag helyi vadvilágot is megfigyelhetjük.

Pilisszentkereszt

Budapest határától csupán egy karnyújtásnyira fekszik Pilisszentkereszt, nagyon sokan választották lakhelyül is, innen ingázva a főváros és a természet között. A község része Dobogókő is, ami az egyik legnépszerűbb kirándulóhely a Pilisben, hiszen itt található a Szurdokvölgy, megannyi barlang, a dobogókői síközpont és a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja is.

Tahitótfalu

Tahitótfalu Szentendrétől északra található, a települést a Duna választja ketté. Nagyjából 5 ezer fős nagyságú, sok épített emlékkel és vendéglővel. Itt található Pollack Mihály klasszicista építész sírja, emlékszobája és emlékháza is, igazi túristaparadicsom.

Pócsmegyer

Pócsmegyer teljes területe a Szentendrei-szigeten található, szép műemlékeket is meglátogathatunk, található itt barokk templom, kápolna, és egy csárdaként is működött kúria is. A késő-nyári legkedveltebb úti cél a faluban található Pázsit-tó strandja és a surányi Duna-part.

Szigetmonostor

A festői Szigetmonostor a Szentendrei-sziget legdélebbi települése. A faluközpont képét templomai és bájos utcái határozzák meg, de madárbarát parkja is kora őszi sétára csábítja a túrázókat. Szentendréről, Dunakesziről és Alsógödről összesen négy komppal érhető el, igen kedvelt része Horány, ahol egy remek szabadstrandot is találunk.

Pilisszentlászló

Pilisszentlászló egy igazi nyugodt sziget az agglomerációban, mely egyben a Visegrádi-hegység legmagasabban fekvő települése is. Csodás túraútvonalak indulnak innen szerte a vidékre. A Szent László királyról elnevezett község igazi ékszerdoboz, erdők és hegyek ölelik körül, itt biztosan elfelejthetjük a nagyvárosi nyüzsgést, és csak a pihenésre koncentrálhatunk.





Ezeket olvastad már?
Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás