9 tipp: így spórolhatsz rengeteget a vécépapíron

A toalettpapír nyersanyagául szolgáló cellulóz ára soha nem látott mértékben drágult az elmúlt évben, ami további áremelkedést hozott magával. Ám, ha kellően rugalmasak vagyunk, tehetünk a pazarlás ellen, és közben pénzt is spórolhatunk a használatával.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.20. 11:00
Módosítva: 2024.10.20. 13:13
tipp vécépapír spórolás

1. Egyszerre nagyobb mennyiséget

Sokat spórolhatunk, ha bizonyos cikkeket nagyobb kiszerelésben vásárolunk meg. Ilyenek többek között a higiéniai papírtermékek, amelyeket érdemes ömlesztve beszerezni. Ezzel hosszú távon jelentős összeget takaríthatunk meg, hiszen nem kell aggódnunk a lejárati dátum miatt, mivel hónapokig is elállnak.

2. Teszteljük le a gyakorlatban

A vécépapír vásárlásakor nem elég a tekercsenkénti árat összehasonlítani, mivel fontos figyelembe venni, hogy mekkorák és milyen vastagok a lapok, illetve hány lap található egy tekercsen. Érdemes inkább azt mérlegelni, melyik tart ki hosszabb ideig a mindennapi használat során. 

3. Számoljuk a rétegeket

Egyáltalán nem biztos, hogy az olcsóbb változattal jobban járunk, mint a drágább, többrétegű, prémium minőséggel. Ha a toalettpapír kevés rétegből áll, könnyen szakad, a nedvszívó képessége nem a megfelelő, ezáltal hamarabb elfogy a guriga.

4. Tépjük le előre

Néha hajlamosak vagyunk több papírt használni, mint amennyi valójában szükséges. Pedig egy alkalommal 5-7 lap is elegendő lehet, így érdemes lehet kipróbálni azt a módszert, hogy előre, akár egy hétre elegendő mennyiséget adagolunk ki a család számára.

vécépapír
Illusztráció/Fotó: Alexa képe a Pixabayen.

5. Nyomjuk össze a gurigát

Mielőtt a tartóba tesszük a tekercset, kissé nyomjuk össze úgy, hogy a belső, vastag papírgurigát is ellapítjuk kicsit. Ezzel a trükkel nehezebben forog a papír, és az első erősebb rántásnál elszakad, így a gyerekek sem fogják a végtelenségig letekerni használat közben.

6. Cseréljük le mosható textilre

Ha szívesen száműznénk otthonunkból a vécépapírt, használjunk kis törülközőket. Ez a megoldás környezetbarát, és mivel mosható, csak egyszer kell beszerezni. A tisztán tartáshoz semmi extra vegyszer nem szükséges.

7. Saját maga adagolja

Ha túl sok papír fogy a családban, itt az ideje beszerezni egy automata adagolót! Nemcsak tárolja a papírt, hanem szükség szerint adagolja is. A tekercs egyszerűen behelyezhető a szerkezetbe, így minden csere gyors és kényelmes.

8. Erre is jó a nedves törlőkendő

A vécépapír hátránya, hogy érzékeny bőrön érdes lehet, és előfordulhat, hogy nem tisztít hatékonyan. Ezenkívül nem biztos, hogy a legideálisabb idősek, súlyos mozgáskorlátozott személyek, vagy biliző kisgyerekek számára. Helyette használhatunk lehúzható nedves törlőkendőt.

9. Megéri az árát

Végül, de nem utolsósorban, érdemes lehet beszerezni egy bidét, ami egy olyan eszköz, amely enyhe vízsugárral teszi lehetővé az intim területek alaposabb tisztítását. Akkor is érdemes beszerezni, ha mozgási problémáink, ízületi gyulladásunk van, vagy nehezen érjük el a törölni kívánt területeket.

Forrás: Fanny magazin

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás