RETRO RÁDIÓ

Retro teszt: induljon a retro nagybevásárlás! Te emlékszel, mi mennyibe került a régi szép időkben?





Emlékszel még arra, amikor egy gombóc fagylaltért mindössze 2 forintot fizettünk?



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.02.24.
átlagbér árak retro

Repülj vissza a Fanny magazinnal a múltba, és idézd fel a régi idők árait!

 

1.

1968

Mit gondol, ekkortájt nagyjából hány darab tojást tudtunk venni egy átlagfizetésből?

A: 1000

B: 1600

C: 2500
 

Fotó: Fortepan

 

2.

1983

Ön szerint nyolcórás munkaidő mellett egy akkori átlagembernek átlagbér mellett kerekítve hány percet kellett dolgoznia egy liter benzinért?

A: 13

B: 43

C: 34

Fotó: Fortepan

3.

1974

1973-ban jelentősen emelkedtek a tejtermékek árai. Mit súg a memóriája, mennyivel került ekkor többe a zacskós tej literje a tejboltokban népszerű „kannás” tej literjénél?

A: 1 forinttal

B: 50 fillérrel

C: semennyivel

 

4.

1962

Az Élelmiszer - És Vegyicikkeket Csomagoló Vállalat 100 grammos kiszerelésű kávéjának ára ekkor 19,50 Forint volt. Hányszorosa volt ennek egy csomag őrölt kávé átlagára 2023-ban?

A: Pontosan hússzorosa

B: Több mint harmincszorosa

C: Kevesebb mint tízszerese
 

Fotó: Fortepan

5.

1990

Ekkor 13 446 Forint volt a teljes munkaidőben alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresete. Ez alapján hány havi fizetésnek felelt meg egy Lada Samara 1300-as személygépkocsi ára?

A: 36

B: 10

C: 20

Fotó: Fortepan

6.

1958

Egy kilogramm szalámi 70 forintot kóstált 1956-ban. Ön szerint mikor haladta meg az ára ennek a tízszeresét?

A: 1990

B: 1993

C: 1985

 

7.

1979

Tavaly 1 mázsa egységes fűrészelt tűzifa ára 8380 forint volt. Tippelje meg, mikor kellett ennek az összegnek körülbelül a tizedét fizetnünk érte!

A: 1998

B: 1988

C: 1978


 

8.

1985

Vajon mennyit kellett fizetnünk ebben az évben egy belföldi levél postázásáért?

A: 4 Forint

B: 2 Forint

C: 6 Forint

 

9.

1970

Mit gondol, milyen mértékű volt a ruházkodási cikkeket érintő infláció 1969 és 1970 között?

A: 0,5%

B: 2,3%

C: 11%
 

10.

1960

A jelenleg is érvényben lévő tömegközlekedési viteldíjtrendszert csak évekkel később vezették be. Rémlik önnek, hogy ekkortájt hányféle jegy, bérlet és igazolvány volt?

A: 50

B: 20

C: 130
 

A megoldásokért görgess lejjebb!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megoldások: 1 – B; 2 – C; 3 – B; 4 – B; 5 – A; 6 – B; 7 – A; 8 – A; 9 – B; 10 – C









Ezeket olvastad már?
Versenyt fut az idővel az édesanya 2 éves kisfia életéért

Versenyt fut az idővel az édesanya 2 éves kisfia életéért

Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

Olyan kozmikus együttállás következik, amire több mint 80 éve nem volt példa: kártyavárként dőlhet össze az, amit eddig felépítettünk

Olyan kozmikus együttállás következik, amire több mint 80 éve nem volt példa: kártyavárként dőlhet össze az, amit eddig felépítettünk

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás