
Olvasónk kedveli a színes és egészséges ételeket, íme egy ilyen!
Pataky Emese orvosként és manuálterapeutaként is figyelmet fordít saját és páciensei személyre szabott egészségtudatos táplálkozására. Egy-egy kezelés után finomabbnál, finomabb alternatív receptjeit is megosztja a hozzá érkezőkkel, akik ezért nem győznek elég hálásak lenni. Egy zöldség- és húsbázisú, az Emese mesekajája fantázianevet kapott ételének a receptjét mi is elkértük.
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
5 db színes paprika
1 fej brokkoli (előfőzve)
0,5 kg pulykamellfilé
4 újhagyma
bors, oregáno, szerecsendióval
1 löttyintés fehérbor
Parajdi só
Friss bazsalikomot
2 dl házi ketchup
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 kanál mangalicazsír
Elkészítés
Ami van otthon zöldség, hasábokra vágva beledobálom egy mangalicazsírral vagy házi ghivel kikent tepsibe, fólia alatt összesütöm, a végén pirítom, sózom, és meglocsolom még egy kis zsiradékkal. A pulykamellfilét „tokányra” vágom. Felkarikázott újhagymát mangalicazsíron üvegesre pirítok, majd a húst fehéredésig pirítom.
Parajdi sóval, frissen őrölt borssal, oregánóval, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezem. Rálöttyintek egy kis száraz fehérbort, dúsítom a kutyulékot 2 dl házi ketchuppal. Fedő alatt párolom. Amikor már majdnem kész, beleteszek egy marék friss bazsalikomot aprítva, és készre főzöm, most már fedő nélkül. A tepsis zöldséggel tálalom.
Ők azok, akikre a nehéz pillanatokban számíthatsz.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre