456 forint a benzin : soha korábban nem volt ilyen magas a benzin ára

Most már tényleg nem érdemes autóba ülnünk, ugyanis nemcsak a Blaha Lujza tér vagy a Lánchíd felújítása, illetve a M3-as metró majdnem teljes lezárása miatt nem lehet közlekedni a városban, hanem a benzinárak miatt. A múlt heti történelmi csúcs után ma a benzin literenkénti átlagára 2 forinttal nő, ami azt jelenti, hogy mától 456 forintba fog kerülni egy liter benzin. A gázolaj literenkénti átlagára változatlan maradt, 449 forint forintot kérnek egy literért. Szakértők szerint további növekedésre lehet számítani a következő hetekben.

Boldog születésnapot Udvaros Dorottya

Ma ünnepli a 67. születésnapját Udvaros Dorottya. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Édesapja a tavaly elhunyt Udvaros Béla rendező, édesanyja Dévay Camilla színművésznő. A sztár karrierje 45 éve töretlen, nevéhez több mint 100 színházi bemutató és 84 filmszerep fűződik. Jelenleg a Nemzeti Színház tagja, fia Gyöngyösi Máté színész, kaszkadőr.

Születésnapját ünnepli Udvaros Dorottya (Fotó: Knap Zoltán/Bors)

Viharok tombolnak ma

Záporok és viharok borzolják fel a mai kellemes nyári napot az ország nagy részén. Sok helyen jégesőre is számítani kell, a csúcshőmérséklet 28 fok körül alakul a legmelegebb órákban.

Terelve közlekedik a várbusz

Mától egészen 2022 április 22-éig módosított útvonalon közlekedik a 16-os, 116-os és 16A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat. A Széll Kálmán tér M, illetve a Fény utcai piac felé közlekedő járatok Dísz tér megállóját áthelyezik a sorompót követően, a Dísz tér 6–7. szám előtt kialakított ideiglenes peronhoz.

Illusztráció – Terelve közlekedik a 16-os busz (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/FG)

Ezek voltak a tegnapi nap legfontosabb hírei.