Alaposan próbára teszi a KRESZ-tudását a sofőröknek egy a III. kerületben elhelyezett tábla. Ugyanis a Szentendrei úton a Zsófia utca kereszteződésben úgy áll a „kerülési irány balra vagy jobbra” tábla, ami komolyan megtévesztheti még a profi sofőröket is, nemhogy a rutin nélküli vezetőket.

A közlekedési baleset megelőzése érdekében az egyik autós készített egy képet a tábláról, amelyet a Facebookon is megosztott.

Azt nem tudni, hogy esetleg a szél vagy valaki morbid tréfája, ne adj’ isten egy rossz kivitelezés miatt került komoly balesetet is előidézhető helyzetbe a tábla, egy biztos, ebben a kereszteződésben még véletlenül se higgyen senki a KRESZ-tábla „utasításának”!

Ha a sofőr e szerint a tábla szerint kanyarodna balra, egy három sávon haladó szembeforgalomba kerülne. (Fotó: Olvasói kép)

Korábban a tábla nem így állt (Fotó: google.maps)

Nagyon sok a baleset a fővárosban

A rengeteg figyelmetlen közlekedő miatt az elmúlt évben a hétezret is meghaladta a közúti közlekedési balesetek száma Budapesten. Az utak állapota, az autók megnövekedett mennyisége és a sofőrök dekoncentráltsága miatt sajnos egyre több baleset történik.