Szörnyű felelőtlen tettről számolt be a Segítő Angyalok Állatmentés KFT. a közösségi oldalukon.

„Tegnap este a BRFK kérte a segítségünket. A VII. kerület egyik önkormányzati lakásából egy lakót kiköltöztettek, viszont ő a macskáit a lakásban hagyta.
Mikor az önkormányzat kinyitotta a lakást, sajnos a 7 macskából, már csak 2 volt életben, ők is alig. A 2 élő macskát orvoshoz, míg a tetemeket a Tábornok utcába szállítottuk boncolásra. A rendőrség nyomoz az ügyben” – közölték a Segítő Angyalok közösségi oldalukon.

 

A posztot látó emberek mélységesen megbotránkoztak.

„Bizonyára alaposan mérlegeltek a lakás kiutalásakor ! Kíváncsiak lennénk rá sokan, hogy mit vizsgálnak akkor, amikor eldöntik, hogy kik azok, akik hozzájutnak ahhoz a néhány lakáshoz, amelyet időnként pályázatra kiírnak. A cicákat nagyon sajnálom. Min mehettek keresztül és mennyi időn át … borzalom! Biztosan nem csak a lakást elhagyó bérlőt vonnám felelősségre” – írta le véleményét egy hozzászóló hölgy.

„Szerintem az önkormányzat nem is tudta, mi folyik a lakásba! Fentebb olvastam, önként távozott! Remélem, megrohad a börtönbe, mert ez kimerítette 10000-szer az állatkínzás fogalmát” – reagált egy másik kommentelő.

„Egy nagy zsák kajával életben maradtak volna… legalább ennyit megtett volna… nem is ember az ilyen” – írta egy hozzászóló.