Az elmúlt hetekben egyre csak gyűltek a kutyakaki-mizériáról szóló képek és videók. Korábban már a Metropol is beszámolt sok olyan esetről, ahol a főváros tele van szeméttel vagy kutyakakival. Úgy tűnik, hogy most egy újabb problémával kell szembenézniük a budapestieknek, Kőbányán az egyik kutyafuttatónál ugyanis már a használt gyerekpelenkákat is elhajigálják. Ez nemcsak, hogy undorító, de az arra szimatoló ebekre nézve kimondottan veszélyes is.

Betelt a pohár a gazdiknál

„Kedves Szülők„ akik használják az Óhegy parki gödör, más néven a nagy kutyafuttató melletti játszóteret! Eljött a jó idő, és mint kutyatartó szomorúan tapasztalom, hogy a játszótér melletti kis bokrok ismét tele vannak gyerekszarral, annak zsebkendőivel, pelenkával stb. Megkérnék mindenkit, hogy ha nem is a játszótéri kukába, de a lépcső aljában található kukába vagy a kutyakakigyűjtős kukába helyezze azt bele! Van egy 1 éves labradorom, aki nagyon ínyenc ezen a téren… Nyilván a magam és ismert ottani kutyatartók nevében is kérhetem ezt. Mi is próbálunk odafigyelni, hogy összeszedjük a kutyaszart magunk után, persze vannak kivételek, mint mindenhol, de kérlek, figyeljünk egymásra!” – írta egy helyi lakos, akinek a bejegyzésére rengeteg komment érkezett azzal kapcsolatban, hogy feltehetőleg ez egy bosszú a sok fel nem szedett kutyagumi miatt.

 

Sokan nem képesek a kutyakakit a gyűjtőig elvinni (Fotó: Facebook)

Semmilyen ürüléket ne hagyjunk a parkban!

Egy nő szerint nevetséges az a háború, ami éppen zajlik, ugyanis minden piszkot el kellene magunk után takarítani.
Nem az a gond, hogy rájön a gyerekre! Én nem ezt olvasom a posztban! Az a gond, hogy otthagyják! Ha a kutya kakiját felszedem, és nem undorodok tőle (ha mégis, akkor is fel kell szednem), akkor a gyerekem kakiját pláne felszedem! Gondolom mindenkinél van ilyenkor kéztörlő, zsepi, víz, meg felesleges zacsi is! Legalábbis nálam tuti lenne, ha gyerekkel mennék játszóra! Csak egy kérés volt a posztolótól, hogy szedjék össze a gyerekesek a gyerekük kakiját, mert az is ugyanúgy zavaró, mint a kutyakaki, és vannak kutyák, akik szeretnek csemegézni belőle” – öntött tiszta vizet a pohárba az egyik kommentelő.