Szombat hajnalban egy négyfős baráti társaság éppen egy következő helyszínre tartott, amikor bekövetkezett a baj. Ketten hátul, ketten pedig elöl az autóban. Lala vezetett, és mellette foglalt helyet a barátnője, Lili. Eddig tisztázatlan körülmények között a Hegyalja út 50. szám előtt összeütköztek egy másik kocsival, aminek következtében mindkét gépjármű totálkárosra tört. Lala és Lili olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a perceken belül a helyszínre érkezett mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani a tragikus sorsú fiataloknál.

Rendőriségi helyszínelés a roncsoknál Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A fiatal lány tehetséges táncos volt

Mint azt a Bors megtudta, Lili gyermekkora óta táncolt. Legutóbb a Copacobana Show-ban szerepelt nagy sikerrel. Az általunk megkérdezett, nevük elhallgatását kérő szakértők szerint a szakmában a lányra fényes karrier várt. Barátai azt is elárulták: Lili kifejezetten élvezte az életet. A szabadidejében szívesen autózott a barátaival, erről többször is posztolt videót a Facebook-profilján. Vidám lány volt, aki igyekezett pontosan úgy élni, mint a vele egykorú fiatalok. A szabad­idejében örömmel járt bulizni a barátnőivel, elvégre annyira szeretett táncol­ni, hogy ha tehette, a munkán kívül is ezt tette.

A gyászolók emlékei Liliről a baleset helyszínén Fotó: Dombóvári Tamás

Jószívű, csupa mosoly, cserfes lány volt

Az őt ismerők szerint szerencsésnek vallotta magát, hogy a hobbija egyben a megélhetést is jelentette a számára. A család egy közeli barátja szombat délután egy szívszaggató posztban búcsúzott Lilitől.
„Egy fantasztikus gyerek, egy jó tanuló, jószívű, csupa mosoly, cserfes lány, vagy inkább már kész nőt vesztettünk el” – írta a férfi. „Tényleg eltört valami, a szív hasad ketté. A fájdalom leírhatatlan és semmihez sem hasonlítható” – folytatta. Egy másik közeli ismerős a Borsnak mesélt a mindenkivel kedves lányról. „Kiváló művész volt, aki már egészen pici korától tudta, hogy mivel szeretne foglalkozni. Élvezte a szereplést és fáradhatatlan volt a táncban. A tökéletességre törekedett” – mondta a hölgy.

A fiú volt a táncospárja

A baleset másik áldozata, P. László ugyancsak kiváló táncos volt. Több versenyen együtt indult Lilivel. A fiatalokat a teljes hazai táncos közösség gyászolja. „A napokban még veletek táncoltunk, és most mindannyian kapdossuk a levegőt a történtek miatt. Felfoghatatlan! Táncoljatok, bárhol is legyetek! Hálásak vagyunk, hogy ismerhettünk titeket!”– írta az egyik közös barátjuk.

Több halálos baleset is volt a nagy hőségben

Június 24.
Mór térségében egy kisbusz hátulról nekiütközött egy kisbusznak, amely áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, és összeütközött egy tehergépjárművel. Egy férfi a helyszínen életét vesztette, több mint tíz személy
megsérült.

Egy személyautó és egy teherautó összeütközött az 52-es számú főúton. Egy személy meghalt, többen megsérültek.

Két személygépkocsi ütközött össze a Szekszárdot elkerülő 56-os főúton, egy 39 éves férfi a kórházba szállítását követően életét vesztette.

Június 25.
A 24-es számú főúton Egerbakta és Sirok között szalagkorlátnak ütközött egy 38 éves motorkerékpáros férfi, és a helyszínen életét vesztette.

Június 27.
A 4-es számú főúton Kaba és Hajdúszoboszló között egy 22 éves nő az általa vezetett személyautóval frontálisan nekiütközött egy vele szemben haladó kamionnak, és a helyszínen életét vesztette.