A mára brandként elismert Fiatal Családosok Klubja után, Király Nóra a Zöld Követ Egyesületet is megalapította. Az ötgyermekes édesanya célja, hogy megmutassa az embereknek: ha mindenki otthon, a saját környezetében megteszi, ami rajta múlik, képesekké válunk megváltoztatni és élhetőbbé tenni a Földet. Ennek érdekében zöld követi rendszer kialakításán dolgoznak az iskolákban, óvodákban is.

(Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

– A Zöld Követ irányt mutat a környezetvédelem iránt érdeklődő családok számára, megismerteti a környezettudatos nevelést, és segít – akár játékos formában – átadni azt gyermekeinknek, a jövő generációjának. Ehhez szemléletformálásra van szükség a hétköznapokban, a saját házunk táján, mert az élhető jövő a mi kezünkben is van. Kinek-kinek a maga területén és lehetőségei között kell megtenni, ami rajta múlik! – tudtuk meg Király Nórától, aki legkisebb gyermekével, Krisztikével közösen segédkezett az ültetésben.

(Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Simicskó István a gazdagréti virágosztáson hangsúlyozta: jelentős pozitív hatása van már egy ilyen zöldítésnek is.
– Kiemelt feladatunk, hogy gyermekeinkben tudatosítsuk, mennyire értékes kincs a minket körülvevő természet. Nekünk kell példát mutatni a fiatalabb generációknak, hogyan óvhatják meg a Föld értékeit. Kereszténydemokrata politikusként vallom, komoly felelősséggel tartozunk a teremtett világért, melynek gondozását Isten az emberre bízta. Fontos megértenünk, hogy bár rendelkezhetünk a Föld ajándékaival, azokat nem szabad kizsákmányolnunk, hanem a természettel közösségben élve, „jó gazda” módjára kell gondját viselnünk.

(Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Legszebb kert

A virágokat Gazdagréten a társasházak képviselői vették át és ültetik majd el az épületek környezetében. Akik a kész műveket, ház előtti kerteket meg kívánják mutatni másoknak is, Király Nóra Facebook-oldalán megtehetik, és a beérkezett képek alapján, meghirdetik a „Legszebb kert” címet is.

Tigrisvirág rajzpályázat

A 3–16 éves gyerekeket a „Tigrisvirág” rajzpályázatra hívják. A rajzokért cserébe a gyerekeket megjutalmazzák egy igazi Tigrisvirág-hagymával, ami szorgos gondozásnak köszönhetően nyáron virágba borul, és kiderül, hogyan is néz ki valójában ez az izgalmas növény.

A rajzpályázatra itt lehet regisztrálni.