RETRO RÁDIÓ

Lomos állapotok Erzsébetvárosban! Ilyenek az utcák a lomtalanítás után - Fotók!





A szokásos lomtalanítás a napokban ért véget Erzsébetvárosban, de az ezután keletkezett mocskot egy nappal az utolsó kitett bútorok felszedése után sem sikerült teljes mértékben feltakarítani.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.09.
VII. kerület bosszúság

Erzsébetváros-szerte még a lomtalanítás végezte után egy nappal is minden tele van üvegszilánkkal, papírokkal és ottmaradt szeméttel. A lakosok több kerületi csoportban is a felháborodásukat fejezték ki, mivel nagyon úgy néz ki, hogy egy ideig ilyen szemetes környezetben maradnak.

Elképesztő állapotok uralkodtak a lomtalanítás másnapján Olvasói fotó

Az erzsébetvárosiak több helyen felvetik, hogy hogy lehet úgy lomtalanítást végezni a belvárosban, hogy utána minden mocskos marad.

„Először is, volt, hogy összekarcolták a kocsim, ráadásul a lomtalanítás alatt a kevés a parkolóhelynél még kevesebb van” – mondta el a Metropolnak egy erzsébetvárosi lakos, Flóra.

„Ez a kupi azonban a lakók felelőssége is! Teljesen szabálytalanul ömlesztenek ki dolgokat, mint például rohadt élelmiszert, ruhát, könyvet, fáradt olajat, ami ráadásul veszélyes hulladéknak számít. Az utóbbit egyébként egyszer jelenteni akartam, de se az önkormányzatot, se az FKF-et nem érdekelte a dolog” – tette hozzá Flóra, aki szerint még mindig minden tele van üvegszilánkokkal.

Az utcát ellepik a különböző szemétmaradványok Olvasói fotó

Az erzsébetváros.hu oldal szerint péntektől vasárnap hajnalig tartott a lomok elszállítása. Az utána ottmaradt hulladék összeszedéséért pedig a FKF munkatársai a felelősek, de a panaszok alapján a takarítás nem történt meg.

Hétfő reggelre sem tűnt el a novemberi lomtalanítás utáni mocsok Olvasói fotó

Természetesen megkerestük a céget, hogy mikor várható egy alaposabb takarítás, illetve, hogy miért volt még hétfő délelőtt is számos helyen szemét. Az FKF sajtóosztálya jelezte, hogy a kérdésinkre válaszolni fog, amint ez megtörténik a cikkünket frissíteni fogjuk.

Frissítés: reagált az FKF

Az FKF a cikkünk megjelenése után válaszolt több kérdésünkre is, amelyekből kiderül, hogy minden területen kézi és gépi erővel is megtörtént a lomtalanítás utáni szemét összeszedése. A válaszukból kiderül, hogy a hulladék mennyisége és milyensége miatt egy kisebb lemaradásuk volt, amit teljesen kedd délelőttre tudtak behozni.

“A lom mennyisége, illetve a lom „jellege” miatt a takarítás lassabban haladt a szokásosnál, ez eredményezte azt, hogy mindkét körzetben bizonyos mértékű lemaradásunk volt, így az utótakarítást a hétfői folyamatos munkavégzés mellett kedd délelőttre fejezzük be teljes terjedelmében.” - írták, majd hangsúlyozták, hogy sajnos gyakran a lakosság sem olyan hulladékokat tesz ki az utcára, amiket később el lehet szállítani.

“A lomtalanítás, mint köztudomású, - a háztartásokban keletkező, a rendszeresített hulladékgyűjtőkbe méretük miatt nem helyezhető, úgynevezett nagydarabos hulladék elszállítására szolgál. Sajnos a lakosság gyakran nagyon sok oda nem való anyagot helyez ki tapasztalataink szerint, ami rendkívül megnehezíti és lassítja kollégáink munkavégzését. Ezért ismételten kérjük a budapestieket, hogy lomtalanításkor csak nagydarabos hulladékot helyezzenek ki.”

Az FKF továbbá hangsúlyozta, hogy a hasonló lomtalanítási rendszer csak Magyarországon jellemző.

“Európa számos nagyvárosában ismeretlen az ilyen jellegű - utcára történő - lomtalanítási folyamat, és ehelyett gyűjtőpontokra tervezik a lakossági lom elszállítását. A gyűjtőpontos lomtalanítás jellegénél fogva koncentráltan történik, és így teljes mértékben elkerülhető a közterületek szennyezése. A hazai hagyományos utcára történő ömlesztett lomtalanítás egyik kellemetlen velejárója sajnos a közterületek átmeneti jelentős szennyeződése, melyet az FKF Köztisztasági Divízió munkatársai igyekeznek a lehető legrövidebb időn belül felszámolni.”





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás