Elkészült Budapest legújabb zöld parkja, a Puskás Aréna Park. Teljesen újjászületett a korábban nagyrészt kihasználatlan és a lakosság elől elzárt terület.

Fotókör, extrém pályák és pihenő domb

A több mint 100.000 négyzetméternyi új parkban többek között futókör, játszóterek, mászópark várják a különböző korosztályokat, de van pihenődomb, fitnesz és street workout park, több kosárlabda pálya, kézilabda, görhoki, mini labdarúgó pálya, illetve ping pong és teqball asztalok is várják a zuglóiakat, erzsébetvárosiakat és mindenkit a fővárosból és az agglomerációból.

Az utcai extrém sport fellegvára lehet ez a hely (Fotó: magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) és Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) együttműködésével létrejött beruházást Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Borbély Ádám, a zuglói önkormányzat képviselője nyitotta meg. Az államtitkár utólag közösségi oldalán is beszámolt az eseményről.

BUDAPEST LEGÚJABB KÖZÖSSÉGI PARKJÁT ADTUK ÁT

A Puskás Aréna és a Puskás Park egy valódi közösségi térré vált immáron…

Posted by Fürjes Balázs on Saturday, September 18, 2021

Majka lesz az egyik első fellépő

A beruházással egyébként nemcsak egy új park, hanem Budapest legújabb rendezvényhelyszíne is megszületett, hiszen a park alkalmas koncertek, fesztiválok megrendezésére is. Néhány nap múlva, szeptember 25-én itt lesz a Szuperkoncert Majka és Curtis, a Bagossy Brothers Company, valamint Lotfi Begi közreműködésével.

Pelenkázó, free wifi és kutyafuttató is van

A park reggel 6 és este 10 között, télen este 8-ig van nyitva, vagyis akár egy egész napos családi programot is érdemes ide szervezni, hiszen a hely kutyabarát, vagyis a négylábú kedvenceinket is magunkkal vihetjük. A kisgyermekes anyukák számára a mosdók pelenkázóval felszereltek, a kamaszok pedig minden bizonnyal értékelik majd az ingyenes wifit.

 

Itt mindenki jól érzi magát (Fotó: magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

Megújult a nemzeti aréna ikonikus szoborsora is

Teljesen átalakult a BOK csarnok parkolója és környezete is, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok előtti terület díszburkolatot kapott és sikerült megmenteni, egyben megújítani a dromoszt, az ikonikus szoborsort is.