VV Fanni holtteste nem került elő az elmúlt öt év alatt, a feltételezett gyilkosa valószínűleg a Dunába dobhatta a lány holttestét. A lány feltételezett gyilkosát a bíróság első fokon 25 év börtönbüntetésre ítélte. Fanni családjának ügyvédje, dr. Lichy József elmondta a TV2 Mokka adásában, a hozzátartozók most váltak jogosulttá arra, hogy holttányilvánítási eljárást kezdeményezzenek, mivel lányuk jogilag még élő személynek minősül.

„Kényszerből muszáj volt megindítani. Nem mondom azt, hogy Fanni édesanyja túl vidáman írta alá ezt a meghatalmazást. A lelkiállapota még mindig nem engedte el a lányának történetét” – mondta az ügyvéd.

A halottányilvánítási eljárás során van egy olyan 30 napos időszak, amikor is a bíróság feltesz a saját honlapjára egy hirdetményt, ezalatt az időszak alatt pedig bárki jelentkezhet, aki esetlegesen információval rendelkezik Fanniról. A család ügyvédje szerint a másodfokú ítélethozatal jövő februárban, avagy márciusban esedékes, addig azonban egy újabb nehéz időszak várhat a családra.