Immár négy éve, hogy nem derült fény VV Fanni rejtélyes ügyére. Azonban a hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiderítsék az igazságot.

A nyomozás során több elmeszakértő is megvizsgálta az ügy feltételezett gyilkosát, B. Lászlót. A Blikk információi szerint többen súlyos problémákat, sőt személyiségzavart tártak fel VV Fanni feltételezett gyilkosánál, mindegyik szakember egyöntetűen állítja: ezek nem befolyásolták B. Lászlót abban, hogy felmérje borzalmas tette következményeit. Ebből adódóan a férfi büntethető.

A vizsgálatok során a férfinak számtalan tesztet kellett kitöltenie, több szakértővel is beszélnie kellett. Így alkották meg a teljes képet a dunaújvárosi férfi elmeállapotáról. A portál azt írta, az eredmények rendkívül érzékeny személyiséget és sértődékenységet, valamint viselkedési paranoid elemeket is kimutattak. Miszerint érzéseit sokáig, akár az önkínzásig menően elfojtja, de aztán egyszer csak robbanásszerűen minden kitör belőle.

„Nagyon megdöbbentem, amikor ezt olvastam, legutóbb hasonló megfogalmazásra a móri mészárlás egyik elkövetőjének, Nagy Lászlónak a papírjaiból emlékszem. […] Nagy és B. is felméri, mit tesz, később pedig akár maga előtt is képes letagadni a valóságot” – vélekedett dr. Lichy József ügyvéd, aki a büntetőügyben Novozánszki Fanni családjának jogi képviseletét látja el.