Karácsony Gergely tájékozatlanságát már többször bizonyította, legutóbb a budai fonódó villamoshálózat elkészült tervei esetében, ahol videóban jelentette be: több fát szeretne látni, emiatt nincs megelégedve az állami beruházással. Igen ám, de a terveket a saját emberei javaslata alapján készítette a BFK. A nyilvánvaló szétesettség láttán, Vitézy Dávid újra összehívta a feleket, hogy rendet tegyen a kérdésben. Karácsony kijelentése azért érdekes, mert a főváros cégvezetői állapodtak meg a zöldítés mértékéről, így valószínűsíthető, hogy a főpolgármester úgy beszél a beruházásról, hogy nem ismeri annak részleteit. Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetője, a megdöbbentő videó miatt, újabb egyeztetésre hívta össze a projektben részt vevő szereplőket. Így a főpolgármester kabinetfőnökével, Újbuda alpolgármestereivel, a fővárosi és kerületi főépítészekkel, a közműcégek és közlekedési cégek szakmai vezetésével több hónapnyi egyeztetés után, újra tárgyalt arról, amelyet korábban ugyanezen személyek igényéhez igazítva alakítottak ki.

Vitézy Dávid újra egyeztetésre hívta a feleket Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

30–40 fával ültetnek többet

  • A BFK által megrendelt terv 99 százaléka a fővárosnak és a kerületnek is megfelelő. Érdemi változási igény a kivágandó és átültetendő fák számában sincs – számolt be Facebook-oldalán Vitézy, az egyeztetés után.
  • A Főkert eltekintett egy korábbi határozott elvárásától, így több olyan helyre tudunk fát telepíteni, ahová korábban is szerettünk volna, de a fővárosi cég állásfoglalása alapján ezeket a tervből kivettük. Most visszatesszük.
  • A BKK és BKV korábbi állásfoglalásától eltekintett, miszerint buszmegállóba új fa nem telepíthető, így tudunk ide is fát telepíteni.
  • A XI. kerület vezetése hozzájárult, hogy további mintegy 20–25 parkolóhely megszüntetése árán további fákat telepítsük, ezzel módosítva korábbi, ezzel ellentétes álláspontját.