A Karácsony Gergely a Facebookon közzétett videójához a következőt írta: „Az előző városvezetés egyik legnagyobb szégyene volt, hogy ahelyett, hogy a MOL-torony engedélyezéséért cserében megépíttette volna ezt a villamosvonalat Garancsi Istvánnal, megelégedett azzal, hogy csak a terveket készíttesse el. Ráadásul a tervek a rengeteg fakivágás miatt használhatatlannak bizonyultak.”

Vitézy Dávid a főpolgármester posztja alatt meglepődésének adott hangot

„Nagy örömömre szolgál, hogy támogatja a Budapest Fejlesztési Központ tervezésében készülő villamoshálózat-fejlesztést, melynek tervezését a Kormány finanszírozza… Mindazonáltal meglepetéssel hallottam mai videójában, hogy a tervekkel nem elégedett és több fát szeretne. A terveken pontosan annyi fa van, amennyit a Főváros szeretett volna, egy darabbal sem kevesebb… A korábbi elképzelésekkel szemben mintegy 70 fával kevesebb kivágása szükséges a villamos megépítéséhez, és a projekt keretében 178 darab új fát is ültetünk…”

Saját posztja alatt tette helyre Karácsonyt a BFK vezérigazgatója (Fotó: FŐMTERV Zrt.)

„Hangzatos Facebook-videók nyomán ez a villamos nem fog megépülni”

„Ha Ön is szeretné, ahogy a videóban ma elmondta, hogy megépüljön a Budai Fonódó villamoshálózat II. üteme, kérem, hogy ragadjon tollat, és írja alá az október óta húzódó tulajdonosi és kezelői hozzájárulásokat. Ha azt szeretné, hogy még több fa legyen a terveken, hívja be a Városházára és győzze meg az Ön felügyelete alatt álló közműcégeket és kezelőket, hogy a BFK számára ne tiltsák meg több fa telepítését a tervekre – ezt hónapok óta jelezzük Önnek és kollégáinak, mégsem történt semmi… Hangzatos Facebook-videók nyomán ez a villamos nem fog megépülni, csak ha a városvezetés el tudja dönteni, mit szeretne, és kiadja a szükséges hozzájárulásokat” – válaszolta Vitézy.