RETRO RÁDIÓ

Nagyon durva, ezt művelte a brit mutáns a magyar virológus kislányának szervezetével





Megdöbbentő dolgokra jött rá Fejér Szilárd. Miután 7 éves kislánya elkapta a koronavírust, a szakember úgy döntött, a lánya betegsége alatt gyűjti az azzal kapcsolatos adatokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.25.
vérvétel

A magyar szakember naponta vett mintát lányától, amit aztán laborba küldött elemzésre.

„A hétvégén megérkezett a szekvenálás eredménye is, és beigazolódott a PCR alapján felmerült gyanú: ő is az angol variánssal (B.1.1.7) fertőződött meg. A többi 8 személy, akinek a mintáját 10 napja szekvenálásra küldtük, szintén angol variánssal fertőződött meg” — osztotta meg munkájának eredményét Fejér Szilárd a Facebook-oldalán.

Négy önkéntes fertőzött vírusmennyiségét vizsgálták meg

A virológus ismertette: mind a négy páciens enyhe tünetekkel vészelte át a betegséget, a felnőttek 21 és 35 év közöttiek.

„Ami minket is meglepett, az a lányom mintájában a betegség 3. napján megnövekedett vírusmennyiség, ami egy felnőttnek is a becsületére válna: az első mintához képest kb. 65 000-szer több vírus volt benne, és ilyen magas vírusmennyiséget a pozitív páciensek mindössze 2%-ánál találtunk egész októberben és novemberben, a második hullám közepén. Az ábrán látható 3 felnőtt páciensnél, akik valószínűleg a „klasszikus” vírussal fertőződtek meg (október—november), a vírusmennyiség maximuma még mindig legalább 8-szor kisebb, mint a lányom esetében” — írta bejegyzésében Fejér Szilárd.

Levonta a tanulságokat a szakember

„A tünetek megjelenésekor elvégzett antigén gyorsteszt negatív volt, ugyanabból a mintából végzett PCR-teszt pedig pozitív (28-as Ct-érték). A gyorsteszt tehát nem alkalmas a kezdődő fertőzés kiszűrésére, ha nincs elég vírus az elején. Ezért egy negatív gyorsteszt birtokában, amennyiben van bármilyen tünet (orrfolyás, hőemelkedés), mindenképpen otthon kell tartani a gyereket, amíg fennállnak a tünetek, hacsak nincs egy negatív PCR-eredmény. Ha nem telt el két hét a tünetek megjelenésétől, és a gyerek visszamegy iskolába, akkor szintén érdemes egy gyorstesztet elvégezni, már ha nem tesztelik le közben PCR-ral. Az otthoni izoláció még nagyon magas vírusmennyiség esetén is működhet, ha a gyerek kooperál, és van külön fürdőszoba, amit csak ő használ a karantén ideje alatt. Nálunk legalábbis sikerült megszakítani a fertőzési láncolatot” — ismertette az elemzések eredményét a virológus.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10103960859488000&set=pcb.10103960861788390





Ezeket olvastad már?
Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás