Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az északi szelet kísérő legerősebb lökések a Dunántúli-középhegység térségében, illetve a Bodrogköz, Nyírség vidékein, néhol az Alpokalján, Zalában elérik a 60-70 km/h-t. Az arra érzékenyebb hegyvidéki területeken 70 km/h-t meghaladó lökések is előfordulhatnak. Estétől csillapodik a szél.

Képünk illusztráció / Pixabay

Szombaton a hideg front felhőzete délelőtt elhagyja a déli területeket is, ezt követően felhőátvonulásokra kell számítani, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Főként a nap első felében helyenként alakulhat ki gyenge eső, záporeső. Az északnyugati, északi szél többfelé erős lesz, a Bakonyban, a Nyírségben és a Bodrogközben egy-egy viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, a keleti, északkeleti tájakon néhány, másutt általában többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem várható, de a keleti, északkeleti megyékben nem kizárt egy-egy zápor. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A maximum-hőmérséklet 7 és 11 fok között várható.