Tisztáztuk a mítoszt, csalnak-e a puskacsövekkel a vidámparkban





A vidámparki öröm még mindig a régi, de a körülmények megváltoztak a koronavírus miatt. Most csak egy helyen élvezhetjük a játékokat a fővárosban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.20.
XV. kerület játék

A XV. kerületben, a Pólus Center szomszédságában áll a Németh & Jankovics Utazó Élménypark. Jelenleg ők az egyetlenek Budapesten, akik vidámparkot üzemeltetnek. – Május 1-re tudtunk megnyitni a kormányrendelet szabályozása alapján. Mindenhova kihelyeztünk kézfertőtlenítőket a bejáratnál és minden egyes üzletnél, valamint be kell tartani a maszkhasználati és a biztonságos távolságtartási járványügyi szabályokat – magyarázta Németh Erika üzletvezető.

A XV. kerületiek hamar rátaláltak a szórakozási lehetőségre (Fotó: Metropol/NZ)

Azt mondta, nehéz időszakon vannak túl, és nem csak az új és kötelező szabályok miatt.

– Tavaly 20 rendezvényünk maradt el. Hatalmas a pénzbeli kiesésünk, közben viszont extra beruházásaink vannak – magyarázza Erika, körbemutatva a területen, hogy a bejáratnál is kihelyeztek kézfertőtlenítő automatát, és minden egyes gépnél, bódénál is. De úgy tűnik, megérte, egyre csak jönnek a látogatók. – Amint kitelepültünk, az emberek azonnal jönni kezdtek. Érzékelhető volt, hogy mennyire hiányoztunk, már mindenki nagyon vágyott a felhőtlen szórakozásra.

A kicsik kedvence az ugrálóvár (Fotó: Metropol/NZ)

A legkisebbek a felfújható ugrálóvárcsúszdákért vannak oda, mint megtudjuk, ezeket kell a legsűrűbben cserélni, mert ebben is van divat. A gyerekek most Star Wars-os és Mancs őrjáratos ugrálóvárban akarnak szórakozni. Vattacukor előtte és utána is kell természetesen, és legjobb, ha kék vagy pink színű. A nagyobb gyerekek a dodzsemhez rohannak, az apukák pedig az extrém, fejen átpörgetős gépeket keresik, mint akár a 30 méteres magasságig szálló XXL hinta.

Nem igazak a pletykák a céllövöldékről (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A céllövölde sem üres soha: vagy a gyereknek kell lőni egy játékot, vagy szerelmüknek valami romantikusat. Rákérdeztünk az egyik évtizedek óta terjedő pletykára is. – Nem igaz, hogy elferdítjük a puskacsövet. Nekünk az a jó, ha a vendégnek sikerélménye van, és újabb és újabb töltényeket vásárol, és nyereménnyel távozik. Nagyon régen volt ilyen. Amikor bekerültem a szakmába, akkor mondták, hogy „be van vizezve a pálca”, meg „el van ferdítve a puskacső.” Ma már ilyen nincs, mi azt is megengedjük, hogy mindenki magának állítsa be a fegyvert – nevet Erika, aki 36 éve dolgozik utazó élményparkosként.

Veszélyesnek látszik, pedig nem az (Fotó: Metropol/NZ)

Már mindent látott ebben a szakmában, csak balesetet nem, szerencsére. – A biztonságtól nem kell félni. Olyan feltételeknek kell megfelelnünk a gépekkel, hogy az valami elképesztő. A 10 évnél régebbi gépeket le kell vizsgáztatni, ahhoz tervdokumentáció kell, hidraulikabevizsgálás, elektromos mérés – sorolja az üzletvezető. – Ha van egy baleset, az körbemegy a sajtóban valóban, de a tény az: minden játék és berendezés éves kötelező vizsgáztatásra kötelezett. Magyarországon nagyon kevés a hintás baleset a szigorú előírásoknak köszönhetően.

A hullámvasút kihagyhatatlan program (Fotó: Metropol/NZ)

A Németh & Jankovics Utazó Élménypark azt tervezte, idén már körbejárják az országot, de sorra mondják le a foglalásaikat, mert a szervezők még mindig tartanak attól, hogy egy nagyobb rendezvény segíti a vírus terjedését. A vidámparkosok ezért egyelőre maradnak a XV. kerületben, és abban reménykednek, hogy jobb idők jönnek. – Bízunk benne, hogy már csak jobb lesz, és hagyja a vírus, hogy szórakozzanak az emberek!





Ezeket olvastad már?
Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás