Nathan Paulin a 70 méteres magasságban kifeszített kötélen 600 métert tett meg a francia kulturális örökség napja alkalmából szombaton. A mutatványt a folyó két partján ámuló, több ezres tömeg követte figyelemmel – számolt be róla a The Guardian.

A 27 éves artista biztonsági hevederrel rögzítve lassan, mezítláb haladt az Eiffel-torony és a Chaillot színház között a folyón át kifeszített kötélen.

Út közben tartott néhány szünetet, amikor a kötélen ülve vagy fekve megállt

Nathan Paulin francia lazakötéltáncos 70 méteres magasságban másodszor kel át a párizsi Eiffel-torony és a Chaillot Színház között a Szajna folyó fölött (Fotó: MTI/AP/Francois Mori)

Nem volt könnyű a 600 méteres séta, a koncentrálás, miközben annyi minden zajlott körülöttem, és nagy volt a feszültség is, de akkor is csodálatos volt” – mesélte, miután befejezte a mutatványt. Paulin, aki számos világrekordot beállított már, azért választotta a francia kulturális örökség napját, mert ilyenkor számos olyan épületet és emlékművet is megnézhet a közönség, amely egyébként zárva van a látogatók előtt.

A vér meghűl az ereidben a francia artista mutatványa miatt (Fotó: MTI/AP/Francois Mori)

Az artista elmondta, hogy egyfelől valami szépet akart bemutatni és megosztani a nézőkkel, másfelől új perspektívából akarta ráirányítani a figyelmet a kulturális örökségre. „Az örökséget életre kell kelteni” – fogalmazott.

Paulin 2017-ben már átsétált egyszer a Szajna fölött kötélen az örökség napján