Ahogy arról már korábban is írtunk, a koronavírus alaposan megváltoztatta a vásárlási szokásinkat. Ugyanakkor van néhány szabály, ami változatlan maradt. Ezeket a saját és környezetünk biztonsága érdekében mindenképpen tartsuk be!

1. Mindig legyen nálunk maszk!

A maszkviseléssel kapcsolatos szabályok sokat szigorodtak. Már egyáltalán nem elég, ha kendőt használunk, vagy ha a pólónkat húzzuk fel az orrunkra. Az autósok több maszkot is tarthatnak a kesztyűtartóban.

Fotó: Pixabay

2. Tartsunk távolságot!

Ha ki akarunk venni valamit a pultból, várjuk meg, míg az előttünk lévő arrébb megy. A pénztárnál, sorban állás közben is legyen meg a 1,5 méter, ezt sok helyen padlóra ragasztott matricákkal is jelölik.

3. Első a kézmosás!

Amint hazaértünk, egyből mossunk kezet langyos, szappanos vízzel. A boltokban sok mindent összefogdostunk, ezért a kórokozókat maradéktalanul el kell távolítani. Kipakolás után is tegyük ezt meg.

4. Kerüljük a tömeget!

Noha már nincs vásárlási idősáv, ha tehetjük, kerüljük a zsúfolt időszakokat. Menjünk korán reggel, ebédidőben, vagy akár késő este!

5. Fő a tudatosság!

Készítsünk bevásárlólistát, legyünk célirányosak, hogy minél kevesebb ideig tartózkodjunk a boltban, piacon!

6. Semmi tapi!

Ne fogjunk meg minden árut, inkább érintés nélkül nézzük meg, melyikre van szükségünk! A péksüteményeket mindig csipesszel fogjuk meg!

Fotó. Pixabay

7. Legyünk figyelmesek!

Azt a csomagolt árut vegyük le a polcról, amelyiken nincs szennyeződés! Ha otthon mégis felfedezünk valamit, amennyiben lehetőség van rá (pl. PET-palack), töröljük át fertőtlenítőkendővel.

7+1. Fogjunk össze, vigyázzunk egymásra!

Ügyeljünk az eladókra, pénztárosokra, az ő egészségük is nagyon fontos! A fizetési lehetőségek közül válasszuk inkább a kártyás fizetést, a termékek közül pedig a hazait. Hogy ez miért éri meg, arról korábban itt írtunk.