RETRO RÁDIÓ

Sikeres volt az összefogás, többezer eszközzel gazdagodtak a gyerekek





6265 rajzeszköz gyűlt össze a sérült gyermekek és fiatalok javára a Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! jótékonysági akcióban, amelyet a Civilút Alapítvány indított az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.17.
jótékonyság

A jótékonysági akciót a Civilút Alapítvány indította az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben. Az adományokat Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, Bercse László társelnök és Garami Gergely, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője vette át Szanditól és a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnökétől, Ruttkay Rékától.

6265 rajzeszköz gyűlt össze (fotó: Varázsceruza)

– A Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! kezdeményezés célja az volt, hogy rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtsünk a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára, és ezzel mosolyt varázsoljunk az arcukra. Nagy öröm számunkra, hogy a jótékonysági felhívásunkra sok-sok felajánlás érkezett magánszemélyektől, cégektől, és más civil szervezetektől is. Összesen 6265 mosolyt rajzoltunk a sérült gyermekek arcára – mondta Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnöke, amikor a rajzeszközöket átadták az ÉFOÉSZ-nak.

Szandi is a jó ügy mellé állt (fotó: Varázsceruza)

Az átadáson részt vett Szandi is, aki az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez. – Úgy gondolom, nekünk előadóművészeknek kötelességünk a jó ügyek mellé állni, hiszen az ismertségünk által jobban fel tudjuk hívni az emberek figyelmét arra, hol van szükség segítségre – hangsúlyozta az énekesnő.

Boldoggá teszi a majd a gyerekeket (fotó: Varázsceruza)

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke arról beszélt, hogy minden jótékonysági kezdeményezésnek örülnek. – Most a vírusjárvány miatt nehezebb a kapcsolattartás a sérült gyerekekkel, fiatalokkal. Ezért is fogadtuk örömmel a Civilút Alapítvány akcióját, amely sok mosolyt ad a sérült gyerekeknek – mondta.

Elégedetten tekinthetnek a jótékonysági kezdeményezésre (fotó: Varázsceruza)

– Az ilyen akciók segítik a társadalmi befogadást, azt üzenik, hogy mi is számítunk, ránk is kíváncsiak. Mindenkinek köszönjük a segítséget, aki részt vett a kezdeményezésben és köszönjük az adományokat – hangsúlyozta Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke.

Az összegyűlt adományokat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában lévő intézményekhez szállították. Garami Gergely főosztályvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a kreatív eszközök segítséget jelentenek a fogyatékossággal élők mindennapjaiban és mosolyt rajzolnak az arcukra. A Varázsceruza - Rajzolj mosolyt! jótékonysági akcióban augusztus 12. – szeptember 30. között 89 gyűjtőponton várták az adományokat. A Magyar Posta és a Príma üzletei mellett bölcsődék, óvodák, iskolák, kávézók, szépségszalonok is gyűjtőpontként vettek részt a kezdeményezésben. A gyűjtődobozokat a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. adományozta az Alapítványnak. A felhívásra érkezett pénzadományokból a Civilút Alapítvány vásárolt rajzeszközöket az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége számára.

Az akcióval összesen 6265 rajzeszközt – színes ceruzákat, zsírkrétákat, vízfestékeket és ecseteket, filctollakat, tolltartókat – gyűjtöttek össze, ezzel 6265 mosolyt rajzoltak.





Ezeket olvastad már?
Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Most érkezett: áll a forgalom a metró vonalán, sínekre ugrott valaki a Dózsa György úton - fotókkal

Most érkezett: áll a forgalom a metró vonalán, sínekre ugrott valaki a Dózsa György úton - fotókkal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás