Gyászolnak a rajongók és egész Hollywood is! A 65 éves Lisa Banes színésznőt elgázolta egy motoros vagy robogós, majd segítségnyújtás nélkül tovább száguldott. A szörnyű tragédia június 4-én történt, miközben megpróbált átkelni egy utcán. A gyönyörű színésznőt a Mount Sinai Morningside kórházba szállították, ahol tíz napon keresztül küzdött az életéért, végül feladta. Úgy tudni súlyos agykárosodást szenvedett.

Banes számos tévésorozatban és filmben is szerepelt. Olyan sikersorozatokba is feltűnt, mint a Star Trek Deep Space Nine, az NCIS, a Született feleségek, az Orville és a Nashville. Rendszeresen színpadon is játszott, többek között 1988-ban a Broadwayn a Rumors című Neil Simon-darabban, 1998-ban a High Society című musicalben és 2010-ben a Present Laughter című Noel Coward-darabban.

A menedzsere, David Williams megerősítette az ABC oldalának, hogy Banest akkor gázolták el, amikor az Amsterdam Avenue-n ment keresztül, hogy ellátogasson egykori iskolájába, a Juilliard Általános iskolába. Lisa Banes Los Angelesben élt, feleségével Kathryn Kranholddal. Barátai és kollégái kedden mély fájdalommal gyászolják, és többen Twitteren búcsúztak el tőle.

Lisa Banes csodálatos, vidám és nagyszívű volt. Mindig átsegített a nehéz időkön. Nagyon sokan szerették őt” – tweetelte Jill Sobule énekesnő. Seth McFarlane színész azt mondta, mélyen elszomorodott Banes halála miatt, akivel együtt dolgozott a The Orville című tévésorozatban. „Színpadi jelenlétét, vonzerejét, ügyességét és tehetségét csak a mindannyiunkkal szembeni rendíthetetlen kedvessége és kegyessége tudta felülmúlni” – tweetelte McFarlane.

A rendőrség egyelőre még senkit nem tartóztatott le az ügyben.