Könnyekig hatódott egy nehéz sorsú angol édesanya, amikor egy idegen rejtélyes csomagokat hagyott az ajtaja előtt. A névtelen jótevő egy hatalmas ételadománnyal lepte meg a családot. Emma Frost nem számított semmilyen szállítmányra, ezért először nagyon megdöbbent, majd persze örömmel fogadta az ajándékot. A nő legidősebb gyermekét küldte ki, hogy nézze meg ki csöngetett. Ekkor találta rá a két nagy bevásárlószatyorra és az öt uzsonnás táskára a lépcsőn.

„Amikor bejött a kislányom, elmondta nekem, hogy valaki otthagyta a bevásárlását egy cetlivel. Amikor elolvastam az üzenetet, könnybe lábadt a szemem. Meg voltam döbbenve. Teljesen váratlanul ért” – árulta el az ötgyermekes édesanya, akinek azt üzente jószívű jótevője: „Ajándék a családunktól a tiédnek!”

(Képünk illusztráció)

A szívmelengető üzenetben további részletek is kiderültek: „Szia, Emma, ételosztást végzek a közösségben, és valaki bedobta a nevedet, hogy kapj egyet. Hétfőtől péntekig csomagolt ebédet is adok a gyerekeknek, ha kéred. Ha nem akarod megkapni a gyerekek ebédjét, csak küldj egy üzenetet. Egyébként fél 11 és 12 óra között elviszem őket. Nem kell az ajtóhoz jönni, kopogok, leadom és elmegyek.”

A kedvességre azután került sor, hogy a kormány elutasította a család ingyenes iskolai étkeztetését. Több háztartás is hasonlóan járt, így mindannyian nehéz helyzetbe kerültek. Az egész héten érkező uzsonnacsomag egyébként a legjobbkor jött a család számára, ugyanis a családfő éppen lebetegedett a koronavírus miatt.

 

„A 16 éves fiam megdöbbent, az ötéves és a négyéves fiam pedig nagyon izgatott volt. A 11 hónapos kisfiam csak a kekszet akarta, amit a zacskó tetején látott” – árulta el az édesanya a Mirror oldalának, hogy így jusson el köszönete jótevőjének.

Az ételosztó kampányt a Manchester United sztárja, Marcus Rashford szorgalmazta, aki azért küzd, hogy az iskolák a szünidőben is biztosítsák az étkezést.