Vakcinák ihlették a süteményeket: Kókusztejes Modernát és citromos Astrát tessék!





Cukrászok viccelődtek egymás között, hogy mi lenne, ha az egyik süteményüket elneveznék valamilyen vakcináról, ha már annyiszor elhangzanak mostanában ezek a nevek. A mókás gondolatból valóság lett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.26.
koronavírus-vakcina

Eleinte furcsán néznek a vásárlók, amikor meglátják a pult mögött a Modernát, vagy például a Pfizer nevű süteményt, de aztán széles mosollyal az arcukon kérik tányérra.

Egyik nap mondtam a férjemnek, hogy csináljunk vakcina nevű süteményeket – mesélte Sulyánné Benkó Katalin, a veresegyházi Sulyán cukrászda vezetője a Borsnak, aki reggelre továbbgondolta az ötletet. Bement a gyógyszertárba fecskendőket venni.

Balra a Moderna süti, jobbra pedig a Sinopharm sorakozik a pultban

Négyféle, általunk Szuri Moussenak nevezett finomságot készítettünk magas minőségű alapanyagokból. Kinézetre hasonlók, mint egy vakcina, és elneveztük őket Modernának, Sinopharmnak, AstraZenecának, Pfizernek, és Sputnyiknak. A tetejükre került a fecskendő, amiből kiszopogatható a finom tartalom. A ötlet jónak bizonyult, sokan keresik és örülünk, hogy ezzel egy kis derűt vihettünk az emberek hétköznapjaiba – mondta Kata.

Citromos az AstraZeneca

A család Gödöllőn is árulja a vak­cinasütiket, amelynek összetételéről részleteket Udvardi Andrea eladó árult el.

A Modernához fecskendô is jár, ám ebben a valódi vakcinával ellentétben finom édesség van

Az elkészítésükhöz egy hengerformát használunk. Alul piskóta van, és arra kerülnek rá a rétegek. Amikor elkészül, bekerül a hűtőbe, és mielőtt a pultba helyeznénk, lehúzzuk róla a hengert. A Sputnyik grapefruitos, a Modernában van kókusztej, chia mag, tejszínhab és kék spirulina, ami a tetején lévő kék zselé színét biztosítja. Az AstraZeneca citromos, a zöld színű Pfizer matcha teás, a Sinopharm édes-savanyú rizses a tetején sárga színű édes-savanyú zselével. Min­det vitték a vendégek, főleg a hétvégén. Jó ötletnek tartották. Volt, aki a gyerekének, volt, aki a szüleinek vette, és volt, aki a tortájához kért Szuri Mousse-t – mondta Andrea.

Éhséget olt a „Pfájzer”

A Pizza Monkey is egy kis vidámságot igyekezett csempészni a legújabb kínálatába. Az új trendeket követve négy vakcina ihlette a pizzákat, de ők megváltoztatták a neveket. Bárki kérhet Modenrát, Pfájzert, Szputnyikot vagy Asztrát. Budapesten is szeretik, de Szegeden és Pécsett még többen rendelnek ezekből. Ráadásul minden eladott pizza után kétszáz forintot a cég Budapesten a Heim Pál Kórháznak, vidéken pedig egy állatmenhelynek juttat el jótékony célokra.

Fantázianévnek is kiváló

 

 





Ezeket olvastad már?
Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás