A trófeakiállítás, a kutyás- és lovasbemutatók és óriásakváriumi programok mellett lesznek koncertek és szakmai programok is. Az Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás látogatóit 75 ezer négyzetméteren, 8 pavilonban várják interaktív kiállításokkal, előadásokkal és makettekkel. A kiállítás október 14-ig minden nap 10 és 19 óra között védettségi igazolvány felmutatása nélkül is látogatható. Ez idő alatt a Hungexpón kívül több budapesti és vidéki helyszínen is lesznek rendezvények.

A kiállításon élő állatokat is meglehet majd nézni – Fotó: EGY A TERMÉSZETTEL VADÁSZATI ÉS TERMÉSZETI VILÁGKIÁLLÍTÁS

A kiállítás helyszínei

 • A pavilon: Országok és nemzetközi szervezetek standjai, World Conservation Forum, virtuálisvalóság-vadászat
 • C pavilon: Interaktív innovációs bemutatók
 • D pavilon: A hal, a víz és az ember kapcsolata, védett kétéltűek és hüllők, óriásakvárium, vadászkutyás bemutatók
 • F pavilon: Hagyományos vadászati módok kalandösvénye, 10 méteres beltéri lőtér, virtuálisvalóság-szimulátorok
 • G pavilon: Trófeakiállítás, fegyverkiállítás, virtuális vadászati játék
 • H pavilon: A magyar vadászati kultúra évszázadai kiállítás
 • Kincsem Park: lovasgála, agarász- és solymászbemutató, elöltöltő fegyveres és vadászíjász-bemutató

16,5 méter magas, hullajtott szarvasagancsokból készült kapu fogadja majd a látogatókat – Fotó: Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás

Szombati program (szeptember 25.)

 • 10.00 A 9 magyar kutyafajta bemutatkozása (Hungexpo)
 • 14.00 World Conservation Forum megnyitó (A pavilon)
 • 14.30 Lovasgála 150 lóval (Kincsem Park)
 • 15.30 Vadásztalkshow: Agyaki Gábor és Csőre Gábor (D pavilon)
 • 16.30 Hungarikum Gálakoncert – Vadász Károly és Zenekara, Dancs Annamari, Laki Péter, Magyar Állami Népi Együttes (D pavilon)
 • 17.30 Kerekes Band-koncert (D pavilon)

Vasárnapi program (szeptember 26.)

 • 10.00 A 9 magyar kutyafajta bemutatkozása (Hungexpo)
 • 11.00 Lovasbemutató (Kincsem Park)
 • 11.55 Agarász- és elöltöltő fegyveres bemutató (Kincsem Park)
 • 12.30 Solymász- és vadászíjász-bemutató (Kincsem Park)
 • 13.00 Nemzeti Vadászkürt Bajnokság (D pavilon)
 • 15.30 Vadásztalkshow: Agyaki Gábor, Csőre Gábor (D pavilon)
 • 16.30 Világzenei koncert (D pavilon)
 • 17.30 Bársony Bálint, Magyar Rhapsody Projekt – Levédia (D pavilon)

A horgászok is találnak csemegéket

A világkiállításon nemcsak a vadászat, a halászat is kiemelt szerephez jut, amelyről Magyarország legnagyobb kiállítási akváriuma gondoskodik. A hatalmas, félmillió literes akváriumban 50 halfaj 2000 egyedével lehet találkozni. A legfőbb látványosság egy 2 méteres és 110 kilós példány lesz. Bemutatják a magyar halászat történetét, eljutva egészen napjaink horgászatáig. A különféle horgászpraktikákat profi sporthorgászok szemléltetik.

Ebben az akváriumban rengeteg hal elfog majd férni – Fotó: EGY A TERMÉSZETTEL VADÁSZATI ÉS TERMÉSZETI VILÁGKIÁLLÍTÁS

Kipróbálhatjuk az ősi és modern vadásztechnikákat

A Hungexpo melletti Kincsem Parkban bemutatkoznak a hagyományos magyar vadászati stílusok. Lesz agarászat, solymászat, íjászat és elöltöltő fegyveres vadászati bemutató egy 10 méteres lőtéren, ahol ki is próbálhatjuk a fegyvereket. A lovas vadászíjászat bemutatójának egy Árpád-kori falu ad otthont, ahol megismerkedhetünk a tradicionális íjak készítésével és alkalmazásával. Bemutatják a kalandozó magyarok lovasvadászatát, agarászni pedig a XVIII. század végére ugrunk vissza a kismartoni vadászkastély vadaskertjét idéző hangulattal.

A világ legritkább trófeái érkeznek hozzánk

A rendezvényen kiemelt helyet kapnak a vadászat legfontosabb és legértékesebb darabjai, a trófeák. Ehhez az egész világból érkeznek hozzánk a legritkább darabok. A trófeákat a helyszínen szakemberek értékelni is fogják. Eközben a látogatók a virtuális valóságnak köszönhetően, VR-szemüveggel lehetnek részesei a pontozásnak.

 

A szervezők nyolc pavilonban várják a látogatókat – Fotó: EGY A TERMÉSZETTEL VADÁSZATI ÉS TERMÉSZETI VILÁGKIÁLLÍTÁS

Elmerülhetünk a virtuális valóság varázslatában

A kiállításon 1000 négyzetméteren kapnak helyet a virtuálisvalóság-játékok. A VR-szemüvegekkel játszhatunk íjászatot, koronglövészetet, és vadászsólyomként bebarangolhatjuk hazánk szebbnél szebb vidékeit. A látogatók megismerkedhetnek az európai erdőkkel és az afrikai szavannák egzotikus világával is.

A Kerekes Band és a Hungarikum Gálakoncert sztárjai is fellépnek

A szombati nap zenekari sztárfellépője a Kerekes Band lesz, akik a rendezvény hivatalos dalát is jegyzik. A dalt a Csodaszarvas legendája ihlette, hiszen ez az állat az újjászületés, az élet és a halál jelképe.

Szerettük volna hangzásban erdei hangulatot teremteni, elérni, hogy meditatív, szakrális állapot uralkodjon benne” – árulta el Fehér Zsombor, a csapat frontembere az M2 TV-ben. „A dalban visszhangokkal is játszunk, hogy azt a hatást keltsük, mintha közeledne az, aki énekli ezt a történetet”. Ugyancsak szombaton kerül sor a Hungarikum Gálakoncertre is, amely a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta neves művészei segítségével vezet végig minket ezeréves kultúránk történelmén.

Fátyol, a drótszőrű magyar vizsla a világkiállítás kabalaállata – Fotó: EGY A TERMÉSZETTEL VADÁSZATI ÉS TERMÉSZETI VILÁGKIÁLLÍTÁS

Kutyabarát rendezvény, kutyás programokkal

Nem maradhatnak ki a világkiállításról a hűséges vadászkutyák sem. A rendezvény kabalaállata egy vérbeli vadászkutya lesz: Fátyol, a drótszőrű magyar vizsla. A kiállítás kutyabarát, úgyhogy várják négylábú kedvenceinket is. A kutyák a III-as kapunál léphetnek be, ahol állatorvosok vizsgálják meg őket, belépés után pedig minden igényt kielégítő „kutyapihenő szigetek” várják az ebeket. A D pavilonban mindkét nap felvonul mind a 9 magyar kutyafajta, és kutyás bemutatót is láthatunk.

Közlekedési és belépési infók

A világkiállítás védettségi kártya nélkül is látogatható. A belépőjegy készpénzzel is megvásárolható, azonban a Hungexpo területén kizárólag érintéses bankkártyával lehet fizetni. A Hungexpóra vezető Albertirsai út az autós forgalom előtt le lesz zárva, ezért a tömegközlekedést érdemes használni. Az Örs vezér teréről a 10-es busszal lehet menni, és a Volán is indít különjáratokat betűjelzésekkel: A (Stadionoktól), B (Deák térről), C (Monorról, A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren keresztül), D (érinti a Blaha Lujza teret, Vigadó teret és a Ferenciek terét is), E (a Dózsa György úton közlekedik végig). Részletes információk: https://onewithnature2021.org