9, 32, 47, 72, 81. Ezekkel a számokkal közel másfél milliárdot kaszált egy szerencsés az ötös lottón, ezzel beírva magát a magyarországi nyertesek névsorába. A mázlis milliárdos kiléte eddig ismeretlen, de az biztos, hogy a mesés vagyonnal nem szűnnek meg a problémái, csupán más természetűek lesznek.

Andrasek László és Anikó számára a gazdagságban is első a család Fotó: Bors

Először is szívből gratulálok neki, hisz na­gyon ke­vesen va­gyunk olyanok, akiknek megadatott ez az érzés, de óva intem attól, hogy bárkinek is beszéljen erről. Rejtőzzön, bújjon el! Magyarország ugyanis nem a lottómilliomosoknak van kitalálva. Sajnos rengeteg az irigy ember – mondta Andraschek Lászlóné lottómilliomos, aki férjével, Lászlóval 2013-ban 630 millió forintot nyert a Skandináv lottón. Az utolsó pénzükön vették meg a későbbi nyertes szelvényt.

László azóta mindent megtett, hogy feleségét, aki pánikbetegsége miatt már 20 éve nem mozdult ki a lakásból, boldoggá tegye.

Aki azt mondja, hogy a pénz nem boldogít, az nem volt még gazdag, de először is fontos, hogy tudjuk, mit jelent nekünk a boldogság. Fontos, hogy tisztában legyünk magunkkal és azzal, hogy mi a célunk az életben, mi tesz minket boldoggá. Nekem ez a család volt” – mesélte Anikó akinek az első útja egy pszichológushoz vezetett, ugyanis súlyos pánikbetegséggel küzdött, míg férje alkoholista volt, mielőtt megnyerték volna a mesés összeget. Mint mondja, nagyon szegények voltak, szó szerint ke­nyérproblémákkal küzdöttek.

A pánikbetegségem olyan súlyos volt, hogy évekig nem léptem az utcára, aztán mikor megnyertük a pénzt, ez megváltozott. Emlékszem a pillanatra, ahogyan a gondolataimba merülve sétáltam, és amikor felnéztem, a győri piacon voltam, körülöttem embe­rek, autók, élet. Teljesen megdöbbentem. Akkor jöttem rá, hogy 20 év után kijöttem a lakásból ”– emlékezett vissza az asszony, akinek férje, László a nyeremény után letette a poharat.

László a nyeremény után letette a poharat Fotó: Bors

Persze az ember először elcsábul a sok pénz láttán, és megveszi a házat, a vágyott kocsit és a nyaralót, de aztán hamar rájön, hogy nem ez a lényeg. Mi a pénzzel kaptunk egy méltóságteljes emberi életet” – mondta Anikó, aki azt is elárulta, hogy az örömbe üröm is vegyült, mivel a nyeremény előcsalta a régi rokonokat, barátokat. Pár évvel ezelőtt szárnyra kaptak a hírek, hogy elbuktak mindent, és újra az utcára kerülhetnek. Valóban vesztettek 40 milliót, de szó sincs arról, hogy tönkrementek volna. Hamar kiheverték a veszteséget, hisz a recesszió alatt vásárolt lakásaik értéke szépen megugrott az utóbbi hónapokban, amiket bérbe adnak, és ebből élnek. Anikó tyúkanyóként tartja össze a családot, és következetes beosztással neveli három gyerekét, akiknek lesz mit a tejbe aprítani, hisz a mesés vagyon még mindig megvan, sőt szépen fialt is az utóbbi években.

A pár háromszintes luxusotthona a családi központ, ahol fodrász, masszőr és egy főállású sofőr is tüsténkedik körülöttük. Míg a gyerekek a medencében pancsolnak, addig Anikó vállalkozást vezet, és szervezi a családja életét.