Magyarország egyik legnagyobb állatos csoportjában, a 17 ezer fős Állathatározó Facebook-oldalán osztott meg egy csoporttag képeket arról, hogy egy hatalmas kupac, egyelőre ismeretlen eredetű ürüléket talált a Dél-Bükkben.

Posted by Kornélia Farkas on Wednesday, July 28, 2021

A képet készítő hölgy azt írta a bejegyzéshez: „Sziasztok! Elnézést a kérdésért, ilyen ürülékkel még az életben nem találkoztam, kié lehet? Dél-Bükk, a zsebkendő csak méretarany miatt van ott” – írta bejegyzésében a nő.

Posted by Kornélia Farkas on Wednesday, July 28, 2021

Egyelőre nem tudni, hogy milyen állat lehetett, de a vadászokból és természetkedvelőkből álló törzstagok egybehangzó véleménye szerint egy medve hagyhatta hátra. Mint arról lapunk korábban beszámolt, megjelent egy barna medve Magyarországon. Ez az információ is arra enged következtetni, hogy nem lehet kizárni a medveelméletet.

A hozzászólóknak beindította a fantáziáját, a legtöbben a medvére szavaztak (Fotó: Állathatározó/Facebook)

Az egyik legfrissebb hozzászólás szerint – amelyet az Aggteleki Nemzeti Park szakértője írt – nem medve, hanem egy nagyobb adag borzürülék látható. Meg is magyarázta, hogy mire alapozza ezt a feltevését.

Végiglapoztam a hozzászólásokat, mert nem akartam elhinni, hogy senki nem tudja meghatározni hogy borzürülék. Jellemző rá, hogy egy csomóba kakil, úgynevezett latrinába. És persze tele van az ürülék rovar kitinpáncélokkal” – magyarázta el a vadszakértő.

Sokan medvére gyanakodtak. Képünk csak illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Az egyik hozzászólás olvasása közben megütötte a szemünket, hogy csomagolt medve ürülékről írt egy erdélyi magyar, utánajártunk, és valóban árulnak Romániában konzerv macitrutyit. Hogyha kíváncsi vagy rá, hogy hogyan nézhet ki, itt a válasz:

Posted by Transindex.ro on Friday, July 2, 2021

Posted by Transindex.ro on Friday, July 2, 2021