Ugyan a mentősök nap mint nap tapasztalnak szörnyűségeket a munkájuk során, de előfordulnak olyan esetek, amik még őket is „kiborítják”. Érthető, hiszen nincs annál szörnyűbb látvány, mint amikor egy magatehetetlen csecsemő életben tartásáért kell küzdeniük.

Egy ilyen szörnyűségről számoltak be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

„Fonyódra kérte a mentők gyors segítségét egy pár, mert kutyasétáltatás közben egy paplanba csomagolt csecsemőt találtak az egyik buszmegállóban. A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését és útközben előkészültek az ellátásra. Perceken belül helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben, aki kb. 30 perce jöhetett a világra„ – áll az eset leírásában.

Újabb mentő érkezett, végül stabil állapotban vitték kórházba a kisbabát.

„Érdekesség, hogy a segítségül érkező bajtársak mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke. Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, az életmegmentésben résztvevőknek gratulálunk” – írták a mentősök.