Újranyit a Nyugati pályaudvar

Egy hónapos zárvatartás után vasárnaptól újra érkezhetnek utasok a Nyugati pályaudvarra. A teljes lezárásra azért volt szükség, mert a 144 éves épületet felújították. A MÁV a rekonstrukciót a vakáció időszakára időzítette, hogy minél kevesebb ingázó utazását érintse.

Vasárnaptól újra a Nyugatiból indulhatsz (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Megújult a csarnokban:

  • javították a felsővezeték-hálózatot és vágányokat
  • megújult az utastájékoztatási rendszer
  • akadálymentesítették a peronokat
  • rendbe hozták a csarnok tetőszerkezetét
  • javították a nyílászárókat
  • felújították a nosztalgikus órát
  • új villámvédelmet építettek ki

Hétvégén újabb zivatarok várhatók

Ma többfelé kell számítanunk záporra, zivatarra, helyenként kiadós felhőszakadásra. A szél sok helyen feltámad, majd a zivatarokat erős, viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet csalóka lehet, ugyanis akár 32 fokot is mutathatnak majd a hőmérők. A csúcshőmérséklet 29 fok lesz. Vasárnap meleg lesz ugyan, de sokfelé esni fog az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Szombaton van a Libegők éjszakája

Június 17-én a libegőzés szerelmeseit várja a Libegők éjszakája. A libegőt este 9-től éjjel 1-ig lehet látogatni és erre az alkalomra 2500 forintos külön retúrjegyet kell váltani. A jegyek elővételben megválthatóak július 16-án délután 1 óráig, de a helyszínen is lehet belépőt venni, azonban mindkét esetben csak készpénzes vásárlásra van lehetőség. A libegőhöz kijutni a 291-es autóbusszal vagy az esemény miatt létrehozott LibE járattal lehet kijutni.

Időszaki kiállítással nyit meg a Közlekedési Múzeum

Július 16-án „Volt egyszer egy Északi” címmel új helyszínen nyílik meg a Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása. A múzeum új helyszínen Kőbányán az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában kap helyet. Az ideiglenes tárlaton utoljára tekinthetjük meg a MÁV Északi Járműjavítóját, ugyanis a kiállítás lezárta után itt épül fel az új múzeum. A kiállítás alatt olyan ikonikus mozdonyok is bemutatkoznak, mint a 424-es gőzmozdony vagy a Kandó Kálmán által tervezett, 1932-ben forgalomba állt V60-as villanymozdony.

Változik a H5-ös HÉV közlekedése a hétvégén

Holnap és vasárnap karbantartás miatt módosított menetrend szerint közlekedik a szentendrei HÉV, a békásmegyeri betétjáratok nem közlekednek. A járművek a Filatorigátnál és Kaszásdűlőnél a Szentendre irányú peronok mellett állnak meg mindkét irányban.