Újra hazudott az Index. Korábban a veszélyhelyzetről hazudtak, most a tisztifőorvost támadták hazugsággal. Az Index szerkesztősége az érintettek megkérdezése előtt ferdített és csúsztatott.

Az internetes portál félinformációkat jelentetett meg azt sugallva, hogy megkérdőjelezhető az országos tisztifőorvos szakmai hozzáértése. Elkeserítő látni, hogy az országunkat is sújtó rendkívüli helyzetben egyesek azon fáradoznak, hogy hibát találjanak a járványügyi védekezésben, és indulatokat gerjesztve aláássák az emberek bizalmát. A hivatkozott cikk eleve ferdít, mert praxisengedélyük a háziorvosoknak van. Amiről szó van a cikkben, az a működési nyilvántartás, amit 5 évente kell megújítania minden orvosnak, aki önállóan végez egészségügyi tevékenységet.

Aki közfeladatot lát el (pl. a tisztifőorvosok, államigazgatási szerveknél dolgozó orvosok) nekik nem szükséges, hogy érvényes működési nyilvántartással rendelkezzenek, mert a közfeladat idejével a működési nyilvántartási ciklus meghosszabbodik. A tisztifőorvosoknak nem szükséges érvényes működési nyilvántartással rendelkezniük – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ