2017 májusában jogosítvány nélkül vezetett és súlyos balesetet okozott Budapesten, a Dózsa György úton. M. Richárdra 3 és fél évnyi fogházbüntetést szabtak ki és élete végéig eltiltották a járművezetéstől. Ahogy arról lapunk is beszámolt, M. Richárd már a büntetését töltötte, amikor kétszer is sztrókot kapott.

Alaposan lefogyott a börtönben Fotó: Knap Zoltán ( BORS)

Alaposan lefogyott a börtönben – Fotó: Knap Zoltán ( BORS)

„A megjelölt ügyben a néhai fogvatartott jogi képviselőjének 2022. január 25-én kelt feljelentése alapján foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt van folyamatban nyomozás a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen. Az eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, és újabb feljelentés sem érkezett az ügyészségre a férfi halála után” – mondta el a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak.

Korábban M. Richárd ügyvédje elmondta, hogy ügyfele december 24-én kapott sztrókot, mely után egy napig feküdt a cellájában ellátás nélkül. Szenteste 21:33-kor vizsgálták a férfit, de nem hívtak hozzá mentőt és orvosi ellátást sem kapott. Erre csak egy nappal később, december 25-én este került sor.