Az utóbbi időben egyre több ufómegfigyelésről érkezik hír, ezeket leginkább civil emberek tapasztalják.

ufo

Az orvos a szemét kivitelekor lett figyelmes a furcsa égi jelenségre. Le is videózta azt Fotó: shutterstock

Most is egy ilyen észlelésről számolt be dr. Mohamed Salama, aki július 24-én este éppen a kukát tette ki a családi háza elé, mikor az égre felnézve két repülő tárgyra lett figyelmes. Szerencséjére nála volt a mobiltelefonja, amivel rögzítette a nem mindennapi égi jelenséget. A 38 másodperces felvételen két gömböt látni, amik eltávolodnak egymástól, majd az egyik nagy sebességgel forogni kezd és kilő – számol be róla a Zenger News.

A kétgyerekes apuka eddig kételkedett az ufók létezésében, de most már meggyőződése, hogy vannak űrlények, ugyanis a két repülő tárgy nem lehetett repülőgép, drón vagy csillag a mozgás és az irányváltás módja miatt. Salama azt mondta, hogy az észlelése óta esténként gyakran felnéz az égre.

Gyakran pásztázom az eget, hátha kiszúrok valami érdekeset – persze általában csak a Holdat és a csillagokat látom –, és most ledöbbentem, ahogy ez a két fénygömb cikázott az égen. Soha nem láttam még ehhez hasonlót” – mesélte az orvos, aki szerint a repülő tárgyak magasan a felhők felett voltak, és hihetetlen gyorsan mozogtak.

Salama azt furcsállta, hogy a fényforrások először csak forogtak, és nem egyenes vonalban haladtak, ezért is vette elő a mobiltelefonját, hogy rögzítse a jelenséget. A fényük is nagyon erős volt, az éjszakai égbolton semmihez sem hasonlítható, ezért is jutottak Salama eszébe az ufók.

Nagyon furcsa élmény volt, és tényleg azt hiszem, ufókat láttam, ami kicsit összezavar, mert a tudomány embereként alapvetően szkeptikus vagyok az ilyesmikkel” – számolt be az eseményekről a férfi.