Több mint négymillióan nézték már meg azt a zavarba ejtő videót TikTokon, amelyen fiatal bulizók egy ijesztő éjszakai jelenséget örökítettek meg. Nicky Beezer a mexikói Cabo San Lucasban üdült a barátaival, amikor az égbolton egy csokornyi fénylő, égő, meteorszerű fénycsóva húzott keresztül. A látvány nagyon megijesztette a fiatalokat: „Mi a franc ez?!” – ismételgeti többször is egyikük, miközben a háttérben sikolyok is hallhatók.

 

@nickybeezer Tiktok, what was this? Nobu Cabo San Lucas, Mexico – 2/5/2022 #space #spacex #aesteroids #fyp #viral #galaxy #night #mexico #shootingstar #sky #nobu ♬ original sound – NickyBeezer

Ugyan a videó alatti kommentszekcióban többen is arra tippeltek, egy félresikerült földönkívülitámadást rögzítettek a fiatalok, a NASA ennél szerencsére megnyugtatóbb válasszal szolgált. Lena Vincent asztrobiológus ugyanis elárulta, hogy egy meghibásodott SpaceX Starlink roncsait láthatták a fiatalok az égen, amelyet egy geomágneses vihar vonzott a földi légkör felé – írja a Daily Star.