Péceli főúton tüntet az apa, szívszorító oka van rá - Fotók!





„Szia, kisfiam, én itt leszek” feliratú, házilag barkácsolt táblájával álldogál egy férfi minden szerdán Pécelen, lezárva akciójával a kis város főútját. Az elkeseredett édesapa így üzen gyermekének, akit nem láthat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.26.
megható

Hajnalban ébredezett a Pest környéki település, miközben a helyi benzinkúton egy tüntetés szerveződött. Előkerültek a fatáblák, a szerszámok és a csavarok, melyekkel elkeseredett üzeneteit fabrikálta farudakra a kétségbeesett édesapa. Fekete Kálmán így folytatja egyszemélyes harcát kétéves kisfiáért, akit már hónapok óta nem láthatott – számolt be a Bors.

Két óra havonta

Másfél éve, volt barátnőm és családjának nyomására kénytelen voltam elhagyni az otthonom. Azóta gyakorlatilag nem láthatom. Mindössze havi 2 óra felügyelet, kapcsolattartás engedélyezett számomra a családsegítőnél, arra hivatkozva, hogy ez majd segít visszaépíteni a kapcsolatot a kisfiammal, mert az anyuka eddig nem engedte látni a gyermekem – panaszkodott Kálmán.

Mit szólnak a közlekedők?

Miért nem mész el dolgozni? – kommentálta az akciót egy dühös sofőr.

Én drukkolok neki – nyilatkozta Mariann, aki már tudja, hogy miért harcol az édesapa. Kálmán annak ellenére kényszerül erre, hogy a gyermek elhelyezése iránt indított per még folyamatban van. Jelenleg él egy megállapított ideiglenes kapcsolattartási határozat, ami engedélyezi, hogy az apa elvihesse a kisfiát.

Szerdánként hajnalban Pécelen tüntet Kálmán Fotó: Bors

Azonban a kicsit az anyuka nem adja át neki.

Soha nem mondok le a fiamról. Küzdök érte, mert a mindenem, de már el­fogytak a könnyeim – mondta Kálmán a Borsnak.

Minden szabályos

Az apa beadványokat ír, fellebbez és a KRESZ szabályait betartva demonstrál.

2020-ban kaptuk a figyelmeztetést, hogy probléma van a családban. Kimentünk az édesanyához, ahol igen gyanús volt számunkra a légkör, ezért nem zártuk le az esetet, amelynek aktája azóta toronymagasra nőtt – beszélt a részletekről Sárvári Éva, a Péceli családsegítő vezetője. Vizsgálódásuk során több ellentmondást tapasztaltak. Kálmán – aki két diplomával is rendelkezik – elhelyezkedni sem tud, ugyanis minden idejét elveszi a bíróságra járás. Jelenleg online tanít matematikát.

Gyakran igazoltatják, de mindent szabályosnak találnak Fotó: Bors

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás