A 27 éves Kovács Szandra egy ártatlannak tűnő hasfájással került kórházba még július 4-én. A vizsgálatok során kiderült, hogy hasnyálmirigy-gyulladással küszködik, s az agresszív betegség számos szervét megbetegítette. Pár nappal később, szervezete sajnos feladta a harcot.

„Az utolsó otthoni napon még ő ébresztett, aztán elmentem dolgozni. Amikor napközben beszéltünk, éreztem a hangján, hogy nincs túl jól, de azt mondta, minden rendben. Később jelezte, hogy vigyek neki gyógyszert, mert görcsöl a hasa. Végül elvittem orvoshoz, akitől kapott egy injekciót, de az sem segített. Nem sokra rá megállapították, hogy hasnyálmirigy-gyulladás miatt szenved, és azonnal vitték mentővel a pécsi kórházba” – emlékezett vissza a Blikknek az özvegy, Dömötör Sándor, aki utoljára másnap délelőtt tudta elérni telefonon szerelmét, de Szandra már csak annyit mondott, hogy éppen vizsgálják. Mint kiderült, a gyulladás megtámadta a többi szervét is.

Fotó: Shutterstock

„Ezután már altatásban volt, de én minden nap bementem hozzá. Fogtam a kezét és beszéltem hozzá. Könyörögtem neki, hogy ébredjen fel. Az első napon még meg tudta emelni a kezét, de utána már semmire sem reagált. Volt hogy jobb eredményeket produkált és biztattak az orvosok, de aztán belázasodott. A létező összes módon próbálták hűteni, de már nem tudtak segíteni rajta. Végül 13-án hajnalban hívtak, hogy meghalt. Még elbúcsúzni sem tudtam tőle”– sírta el magát Sándor, aki azóta teljesen egyedül maradt a 8 hónapos Dorkával, a 2 éves Dominikkal és a 8 esztendős Kevinnel. A fiatal édesanyát azóta már el is temették.

„Szandra mindig azt mondta az elhunyt nagyszüleiről a gyerekeknek, hogy csillagok lettek az égen. Ezt mondtam most én is nekik az édesanyjukról” – zokogott a férfi.