Szörnyű tragédia! Halálos mérgezés az évzáró után a Jókai utcában





Szörnyű tragédia történt a VI. kerületben, a Jókai utcában, ahol hétfő este a fővárosi tűzoltók négy holttestet találtak az egyik lakásban. A négytagú család szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.30.
A nap tragédiája

A Metropol megkeresésére Nothoff Ingrid, a BRFK kommunikációs osztályának osztályvezető-helyettese elmondta, hogy egy 45 éves férfi, egy 37 éves nő és két gyermek, egy 7 éves és egy 5 éves fiú holtteste feküdt a lakásban. A palesztin származású apát, aki háziorvosként és belgyógyászként dolgozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpán, már péntek óta kereste a rendőrség, miután nem jelent meg a munkahelyén, és a telefonját sem vette fel. Eszerint valószínű, hogy a család már napok óta holtan feküdt a lakásban, mire megtalálták őket.

A tragédia Budapesten a VI. kerületben történt (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Sokkolta a szomszédokat a hír

A család szomszédait nagyon megrázták a történtek. Elmondásuk szerint semmit nem észleltek a tragédiából. Mindössze arra lettek figyelmesek, amikor a kiérkezett rendőrök és tűzoltók betörték a család lakásának ajtaját. „Hihetetlen, ami történt, nagyon szép és kedves család volt, még mindig nem tudom felfogni...” – mondta lapunknak az egyik szomszéd.

Nagyon várta az iskolát a kisfiú

Engem különösen megvisel ez a tragédia, hiszen a kisebbik fiúnak én voltam az óvónénije” - mesélte összetörten a szomszéd hölgy. „Az oviban mi tanítottuk magyarul beszélni. Idén ballagott el az óvodából, és ősszel kezdte volna az iskolát, amit nagyon várt. Mindig mosolygós fiú volt a bátyjával együtt, aki kitűnő tanuló...” A Metropol megtudta azt is, hogy hétfőn a háziorvos egyik ismerőse felkereste a lakást, miután napokig nem lehetett elérni Q. M.-et és családját. A bejárati ajtó rácsa nyitva volt, ami arra utalt, hogy otthon vannak. Többször kopogott és csengetett a férfi, és mivel nem nyitott ajtót senki, értesítette a tűzoltókat és a rendőrséget.

A legkisebb kisfiú ősszel kezdte volna az iskolát (olvasói fotó)

Egész Tarpa gyászol

Mély megrendüléssel fogadta a tragikus hírt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagyközség. Q. M. és családja, mielőtt Budapestre költöztek volna, itt éltek Tarpán, de a férfinak a mai napig működik a praxisa a településen. Nagyon szerették és tisztelték a tarpaiak a háziorvosukat.

„Egyszerűen felfoghatatlan, ami történt. Nagyszerű ember volt. Szerette a betegeit, mindig lelkiismeretesen végezte dolgát. rengeteg embert gyógyított meg. A vírushelyzetben is nagyon sokat segített. Gyakran személyesen kereste fel a betegeket” – közölte lapunkkal az egyik páciens. Q. M. az oltási programból is maximálisan kivette a részét, és rendszeres kapcsolatban állt pácienseivel.

Egész Tarpa gyászol. Az a két gyönyörű fiú is... a szívem megszakad” – mondta könnybe lábadt szemmel egy másik helyi lakos. – „A doktor úr fáradhatatlanul segített a járvány alatt is, folyamatosan buzdított mindenkit az oltás felvételére, én pont ma mentem volna hozzá a második dózisért.”

Kedd este 8 órakor a Tarpai Egészségháznál gyertyagyújtást tartottak a család emlékére. Az önkormányzat jelezte, hogy háziorvos-belgyógyászt és családját saját halottjának tekinti.

Egész Tarpa gyászolja a családot (Fotó: Bors)

Több mint félezer riasztás a múlt szezonban

Az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság felhívta a figyelmet arra, hogy hiába ér véget áprilisban a fűtési szezon, ez nem jelenti azt, hogy elmúlt volna a szén-monoxid-mérgezések veszélye. „Ahol nyílt lánggal működő vízmelegítőt használnak, ott egész évben veszélyt jelent a szén-monoxid. A legtöbb mérgezés és tragédia oka, hogy rossz, elavult, nem karbantartott, esetleg engedély nélkül felszerelt fűtőeszközzel fűtenek, illetve nem megfelelő a szellőzés” – írták.

Gyakori a szén-monoxid-baleset

„A mögöttünk hagyott időszakban, 2020. október 15-e és 2021. április 15-e között 568 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid miatt. 210 ember szenvedett mérgezést, három ember orvos által igazoltan szén-monoxid-mérgezés következtében hunyt el, további tizenegy ember pedig vélelmezhetően szén-monoxid-mérgezés következtében vesztette életét” – tájékoztatott az OKF.

Használjunk riasztót!

Mindössze pár ezer forintért már kaphatunk olyan a hatóság által ellenőrzött szén-monoxid-érzékelőt, amely bizonyos határértéknél sípoló hanggal riasztja a lakásban lévőket. Ezzel megelőzhető a komoly, akár halállal végződő tragédia is. Ezen felül fontos, hogy a fűtőeszközöket, vízmelegítőket évente legalább egyszer szakemberrel ellenőriztessük, illetve a berendezések számára biztosítani kell a levegő-utánpótlást. Nem elég kinyitni az ajtót vagy az ablakot, egy résszellőzőt is be kell szereltetni az ablakba.





Ezeket olvastad már?
Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás