Az eset megrázta a XX. kerület lakóit, az interneten több bejegyzés is született az esetről. Pesterzsébet egyik legnagyobb Facebook-csoportjában egy önzetlen hölgy összefogásra buzdította az ott élőket, a nincstelenek megsegítése céljából. A nő posztja alá rengeteg komment érkezett, a hozzászólások között egy szociális munkás is feltűnt, aki meglepő dolgokat árult el a tragédiával kapcsolatban.

Halálra fagyott egy hajléktalan Budapesten Fotó: Shutterstock/képünk illusztráció

„Kedves tagok. A kerületben több mint 20 éve működik melegedő, a Jahn Ferenc kórház mellett. Utcai szolgálatunk is van. A tegnap este folyamán a kollégáim kint voltak Lászlónál, aki elutasította a túlélőpontra való beszállítását. Mivel erőszakkal nem vihetjük oda, sajnálatos módon ott kellett hagyniuk. Ott, ahol reggelre elhunyt” – mondta el a drámai éjszaka eseményeit a szociális munkás. Hozzátette: egészségi állapota nagyon rossz volt, pár napja jött ki a kórházból. A segítség itt van, csak nem mindenki él vele.

Több kommentelő is szóvá tette, hogy miért nem szállították melegedőbe az elhunyt férfit, számukra is válaszolt a rászorulókon segítő nő.

„Tegnap este túlélőpontra szerették volna szállítani Lászlót, amit nem engedett. Mivel nem engedte, nem volt mit tenni. Ilyenkor mi, a rendőrség és a rendvédelem is tehetetlen. A mentő sem viszi el ha ő nem akarja” – árulta el a Keresztény Advent Közösség Szociális Szolgálata Alapítvány (KERAK) kötelékében dolgozó hölgy.

A szociális munkás arról is beszámolt, kollégáikkal rendszeresen járják a környéket és az erdőket is, hogy minél több emberen tudjanak segíteni. Mint mondta, nem tudják megmenteni azokat, akik nem akarják, hogy segítsenek rajtuk. Pesterzsébet önkormányzatának nappali melegedője pedig a Jahn Ferenc kórház mellett van, amit több mint 20 éve üzemeltet a KERAK.