Traktorral ütközött két személyvonat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértónál kedd délután, a szörnyű balesetben egy ember, a traktor vezetője életét vesztette.

(Fotó: szon.hu/olvasói fotó)

Erről Győrfi Pál is beszámolt az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán, zuhogó esőben mondta el, hogy az esethez 13 mentőautót és 2 mentőhelikoptert is riasztottak.

❗️TÖMEGES VASÚTI BALESETHEZ RIASZTOTTÁK A MENTŐKET ❗️
13 mentőautót, 2 mentőhelikopter és tömeges baleseti egység is a helyszínre indult❗️
#mentők #veddészreamentőt

Posted by Országos Mentőszolgálat on Tuesday, April 20, 2021

A MÁV tájékoztatása szerint a baleset délután fél négykor történt, az ütközéstől az egyik vonat kisiklott. A baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tilos jelzést mutatott.

A Mávinform felhívta a figyelmet: a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Hajdúhadház és Újfehértó között pótlóbuszok járnak, ezért 60-90 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

(Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Többen is megsérültek

A Mávinform azt közölte, hogy az egyik vonat az ütközéstől kisiklott, a szerelvényen öt utas és a mozdonyvezető megsérült.

A katasztrófavédelem helyszíni információi szerint a mezőgazdasági vontató előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is ütközött.

A balesetben az egyik szerelvény mozdonya és két kocsija teljesen, a harmadik kocsi részben futott le a sínekről, míg a negyedik vagon a síneken maradt. A másik vasúti szerelvénynek csak a mozdonya károsodott. A két vonaton összesen mintegy húsz utas tartózkodott – tették hozzá.

Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, a balesetben a traktor sofőrje meghalt, a vonatokon pedig öten sérültek meg, az első információk szerint könnyebben.

Az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, hogy az első pótlóbusz már megérkezett az utasokért.

A pályaszakaszon a vasúti közlekedés várhatóan napokig szünetel majd – közölte a Mávinform.